HomeΚΡΗΤΗΤα παιδιά ζωγράφισαν για την ειρήνη και… διακρίθηκαν

Τα παιδιά ζωγράφισαν για την ειρήνη και… διακρίθηκαν

Δείτε τα έργα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ιδέα της παγκόσμιας ειρήνης καλλιεργείται μέσα στο σπίτι και στο σχολείο σε μικρές και τρυφερές ηλικίες.

Για το λόγο αυτόν, οι Lions από το 1988 καθιέρωσαν τον παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Αφίσα της Ειρήνης», ο οποίος γίνεται κάθε χρόνο.

Με το διαγωνισμό αυτόν, οι  Lions δίνουν την ευκαιρία σε περίπου 400.000 παιδιά που συμμετέχουν από 100 περίπου χώρες να δώσουν μορφή στα  συναισθήματα, στις σκέψεις και στη φαντασία τους με χρώματα πάνω σ’ ένα χαρτί… να το κάνουν ζωγραφιά και να στείλουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη ένα μήνυμα ειρήνης.

Στο φετινό διαγωνισμό, μετά από πρόσκληση της Λέσχης Lions Κνωσός, συμμετείχαν από το Ηράκλειο 10 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία 54ο, 4ο & 50ο καθώς και από το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Γεώργιος»: Όλγα Μηλιαρά,  Βασίλης Παπαδακάκης, Διώνη Νιότη, Νικολέτα Παλάσκα, Ελένη Πλαϊνη, Λίδια Γαλανάκη, Μαρία-Ειρήνη Γιανναδάκη, Σάνα Ζόρμπι, Γιώργος Ανυφαντάκης και Φωτεινή Νικολακάκη.

Τα έργα στάλθηκαν στην Αθήνα όπου έγινε από την Κριτική Επιτροπή η επιλογή  των τριών καλύτερων. Την τρίτη πανελλαδικά θέση πήρε το έργο της  Όλγας  Μηλιαρά, μαθήτριας του 54ου δημοτικού σχολείου.

Έργο της Όλγας Μηλιαρα (τρίτο βραβείο)
Έργο της Όλγας Μηλιαρα (τρίτο βραβείο)

Η Λέσχη Lions Κνωσός έδωσε επαίνους και ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές για τη συμμετοχή τους. Όλα τα έργα ήταν υπέροχα, τους αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο!

56887113_680313645720155_9132269316580835328_n

Ευχαριστεί επίσης τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τη βοήθεια και την  υποστήριξη του διαγωνισμού.

Τα μέλη της Λέσχης εύχονται καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά και ελπίζουν σε μεγαλύτερη συμμετοχή του χρόνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση