HomeΕΚΛΟΓΕΣΞεκίνημα από τα Κεραμειά για τον Παναγιώτη Σημανδηράκη

Ξεκίνημα από τα Κεραμειά για τον Παναγιώτη Σημανδηράκη

Στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τα Κεραμειά ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους κατοίκους των περιαστικών περιοχών του Δήμου Χανίων, ο υποψήφιος δήμαρχος με την αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά» Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στο Κατωχώρι, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο κ. Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συζήτησαν με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασαν την προγραμματική τους πρόταση.

unnamed-5

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε: «Ξεκινάμε σήμερα από τα Κεραμειά, μια περιοχή του Δήμου μας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία, με ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με σπουδαία παράδοση, με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τη βασική μας προγραμματική θέση για ζωντανή ενδοχώρα, για αντιστροφή του ρεύματος ερημοποίησης της υπαίθρου, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική επανεκκίνηση των χωριών μας».

unnamed-1

Αναφερόμενος στις σημαντικότερες παρεμβάσεις τις οποίες επεξεργάζεται η αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά» για την περιοχή των Κεραμειών, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε: «Είναι προτεραιότητα η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, να αναβαθμιστεί η σύνδεση με την πόλη αλλά και των χωριών μεταξύ τους. Η πρόσφατη θεομηνία άφησε βαθιές πληγές και ανέδειξε την ανεπάρκεια των υποδομών. Εξαγγέλθηκαν χρηματοδοτήσεις, η Περιφέρεια μπορεί να δώσει λύσεις, όμως ο ρόλος του Δήμου Χανίων είναι αποφασιστικής σημασίας. Έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία να αποκτήσουμε σύγχρονες και αξιόπιστες υποδομές και δεν πρέπει να τη χάσουμε». Ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε επίσης στα σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην περιοχή, όπως το περίφημο φαράγγι του Δικτάμου, για τα οποία σημείωσε ότι «πρέπει να τα αναδείξουμε, να βάλουμε τα Κεραμειά στον τουριστικό χάρτη του Δήμου μας με ποιοτικούς όρους». Επισήμανε ακόμη ότι «οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στα χωριά δίνουν διεξόδους και έχουν σημαντική προσφορά. Μέσα από συνέργειες με τις αντίστοιχες τοπικές κοινότητες και τη δημοτική αρχή, μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο μας να μείνει ζωντανή η ενδοχώρα του Δήμου μας».

unnamed-2

Σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει ο «Κλεισθένης», ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι «αναβαθμίζεται ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων, μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των κατοίκων και του Δήμου. Εμείς επιλέξαμε να αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες ανεπηρέαστες, να επιλέξουν τους καλύτερους υποψηφίους, αυτούς που γνωρίζουν τα προβλήματα και έχουν διάθεση να εργαστούν για το χωριό τους».

unnamed-4

Διαφήμιση
Διαφήμιση