HomeHL-SportsΈτσι ξεγέλασαν τους «μελλοθάνατους» της Σούπερ Λίγκας

Έτσι ξεγέλασαν τους «μελλοθάνατους» της Σούπερ Λίγκας

Λεβαδειακός και ΟΦΗ τα βασικά «θύματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Δημήτρη Δημητρίου

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσες ομάδες είχαν «επενδύσει» στην από το παράθυρο σωτηρία τους με την αναστολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης αναφορικά με τη Σούπερ Λίγκα. Κι αυτή ήταν η ξαφνική παρουσία του Χρήστου Δάρα στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη τη Δευτέρα .

Η ηγεσία της διοργανώτριας της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (ο πρόεδρος Βαγγέλης Μπαταγιάννης και φυσικά ο γενικός διευθυντής Βασίλης Γκαγκάτσης) έκανε… ντρίπλα, που θα ζήλευε και ο ανεπανάληπτος Χατζηπαναγής.

Χωρίς καμία νομιμοποίηση και προειδοποίηση προς τα υπόλοιπα μέλη του συνεταιρισμού έστειλαν στο ραντεβού του Ποδοσφαίρου με τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ τον συμπαθέστατο πρόεδρο του Πανιωνίου, ο οποίος, ωστόσο, είναι παντελώς άβουλος σε τέτοιας φύσεως θέματα.

Ο Δάρας τυπικά κατέχει τον τίτλο του αναπληρωτή προέδρου της Σούπερ Λίγκας, αλλά οι… έξυπνοι τον έστειλαν για να κάνει τη «δουλειά τους» χωρίς να εκτεθούν αυτοί.

Ο Δάρας έχοντας την ευθύνη του Πανιωνίου (ομάδας που είναι στη NOVA) πήγε στη συνάντηση με τον Βασιλειάδη και χωρίς καμία αντίρρηση μίλησε για τις επτά ομάδες, που έχουν συμβόλαιο για την ΕΡΤ και «καίγονταν» για το αν θα είχαν διασφάλιση και την επόμενη σεζόν με ή χωρίς τη μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό: Το ρεπορτάζ λέει ότι έτσι η ηγεσία του διοικητικού φορέα της Σούπερ Λίγκας στην πραγματικότητα… ύπνωσε και τους «μελλοθάνατους» της κατηγορίας. Γιατί είχε υποσχεθεί ότι δεν θα κάνει πίσω εύκολα στο ζήτημα της αναστολής!

Και εν προκειμένω αυτοί που πιάστηκαν κορόιδα ήταν ο Λεβαδειακός και ο ΟΦΗ, οι οποίοι είναι και τα βασικά θύματα της άμεσης εφαρμογής της αναδιάρθρωσης με την απευθείας πτώση τριών ομάδων στη δεύτερη κατηγορία (δεν υπολογίζουμε καθόλου τον ούτως ή άλλως και μαθηματικά υποβιβασμένο προ πολλού Απόλλωνα Σμύρνης), ενώ σε «δεύτερο πλάνο» ενδιαφερόμενος είναι και ο ΠΑΣ Γιάννινα ως 13ος …

Έτσι με ένα «πραξικόπημα» τα… κεφάλια της Σούπερ Λίγκας έστρωσαν το χαλί για να μην υπάρξει αντίσταση προς τον Βασιλειάδη, ο οποίος έπραξε αυτό, που όφειλε ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Να μείνει δηλαδή, αταλάντευτος στην άποψη του, επικαλούμενος τη συμφωνία, που προϋπήρχε, αφού ουδείς στον κόσμο πλέον μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έκανε κάποιο χατίρι ή έφερε… τούμπα τα ίδια τα λεγόμενα του. Κοινώς έτσι βγήκε μάγκας ό,τι κι αν γίνει ο Βασιλειάδης, που δεν έκανε πίσω.

Με αυτή την εξέλιξη παράλληλα δεν διαταράχθηκαν και οι καλές σχέσεις του Μπαταγιάννη με τον Βασιλειάδη, αλλά εδώ υπάρχει ένα οξύμωρο…

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας εκλέχθηκε σε αυτή τη θέση χάρη στον Ολυμπιακό (μέχρι και ο Μαρινάκης αυτοπροσώπως είχε κατέβει στο Δ.Σ. για να δηλώσει τη στήριξη στο πρόσωπο του δικηγόρου κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών στη διοργανώτρια), αλλά αυτό είναι και το περίεργο.

Ο Μπαταγιάννης «κλείνει το μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ, που στον Πειραιά δεν θέλουν ούτε να ακούν! Με λίγα λόγια το «δίπορτο» είναι ένα ερώτημα, για το τι τελικά γίνεται και το τι ξέρουν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν οι «ερυθρόλευκοι» για το δικό τους εκπρόσωπο, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο διοικητικός ηγέτης της διοργανώτριας.

Και δεν αναφερόμαστε καθόλου για τον Βασίλη Γκαγκάτση, τον οποίο στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να βλέπουν με τη γνωστή υπόθεση της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του, που ωστόσο, κατέληξε σε στρατηγική ήττα, αφού μόνο οι Πειραιώτες και η ΑΕΛ υποστήριξαν στη σχετική ψηφοφορία (ποιος είχε την ιδέα άραγε για αυτή την κίνηση όταν οι συσχετισμοί είναι δεδομένα υπέρ του ΠΑΟΚ στο Δ.Σ. πλέον;).

Κατά τα λοιπά, μην περιμένετε άμεσα απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον ΟΦΗ… Θα είναι απίστευτα μεγάλη έκπληξη να συμβεί το αντίθετο. Βολεύει από κάθε άποψη να ανακοινωθεί η δικαίωση ή η καταδίκη των Κρητικών όταν θα έχουν κριθεί αγωνιστικά τα πράγματα με το αν μένουν ή πέφτουν.

Γιατί η καθυστέρηση θα φέρει μια εκ του ασφαλούς δικαστική απόφαση είτε έτσι είτε αλλιώς, αφού εκτός των άλλων είναι πολλά -και- τα λεφτά από τις ρήτρες των τηλεοπτικών. Και ο νοών νοείτω…

Διαφήμιση
Διαφήμιση