HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: Στην αρχαιολογία για την αποκατάσταση ζημιών σε εκκλησίες της Βιάννου

Σ. Βαρδάκης: Στην αρχαιολογία για την αποκατάσταση ζημιών σε εκκλησίες της Βιάννου

Ζητούν να εγκριθούν άμεσα μέτρα προσωρινής προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης ζημιών σε εκκλησίες ιστορικά μνημεία, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Στην συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βάσω Συθιακάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας Ψαρής Φοράδας, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαρής Φοράδας, κάτοικοι και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Η μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι ναοί, ειδικά η εκκλησία της Παναγίας Κεραλιμενιώτισσας, σύμφωνα με την κα Συθιακάκη, θα πρέπει να εγκριθεί από την Υπηρεσία ωστόσο, μέχρι την έναρξη των εργασιών, θα πρέπει να γίνει προστασία των μνημείων από καιρικές συνθήκες.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια των κατοίκων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου με σκοπό των προστασία των βυζαντινών μνημείων. Επίσης, ζήτησε από την κα Συθιακάκη να εγκρίνει άμεσα μέτρα προσωρινής προστασίας, όπως σκέπαστρο και υποστύλωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση