HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας στον Άι Γιώργη Χυμευτού στη Μονή

Ολοκληρώθηκαν τα έργα προστασίας στον Άι Γιώργη Χυμευτού στη Μονή

Νέο δίκτυο ομβρίων για την προστασία του γραφικού Ναού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις ολοκληρωμένες εργασίες στην περιοχή του Άι Γιώργη Χυμευτού στη Μονή που πραγματοποιήθηκαν με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, διαπιστώνοντας την άρτια κατασκευή τους.

Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μονής Γιάννη Πατραμάνη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαρία Κουτεντάκη, είδε από κοντά το δίκτυο απορροής των ομβρίων που κατασκευάστηκε, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου γύρω από την γραφική εκκλησία που ολοκληρώθηκαν, δημιουργώντας έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο για περίπατο και αναψυχή.

monh-erga2

Ο Δήμαρχος είδε παράλληλα και ένα παλιό, ετοιμόρροπο ακίνητο εντός του οικισμού που πρόκειται  να αγοραστεί από τη Δημοτική Αρχή με σκοπό την κατεδάφισή του για την ανάδειξη της πλατείας και του συγκεκριμένου δρόμου.

monh-erga3

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Όπως έχω ξαναπεί, στο Μαλεβίζι υπάρχουν περιοχές με απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Περιοχές που μπορούν να προσελκύσουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες και να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης τονώνοντας τις μικρές τοπικές οικονομίες. Μια από αυτές τις περιοχές, είναι και η περιοχή του Άι Γιώργη εδώ στη Μονή. Με τα συγκεκριμένα έργα που πραγματοποιήσαμε με πόρους του Δήμου μας, λύσαμε το πρόβλημα διευθέτησης των νερών της βροχής που πλημμύριζαν τον τόπο, αναβαθμίσαμε και βελτιώσαμε αισθητά τον χώρο, κάνοντάς τον πιο λειτουργικό και πιο ελκυστικό στους επισκέπτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, τον Πρόεδρο του οικισμού Γιάννη Πατραμάνη, καθώς και την τεχνική μας υπηρεσία για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση