HomeΚΡΗΤΗΕνεργοί Πολίτες: Απαιτούνται πιέσεις για τον δρόμο των Βουτών

Ενεργοί Πολίτες: Απαιτούνται πιέσεις για τον δρόμο των Βουτών

"Ο δήμος Ηρακλείου οφείλει να ασκήσει πιέσεις για την αποκατάστασή του"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιβεβλημένη θεωρεί η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες» την άσκηση πίεσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό ο δρόμος των Βουτών μετά την καθίζηση που προκλήθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Προ ημερών γίναμε μάρτυρες της κατάρρευσης τμήματος του δρόμου έξω από τις Βούτες, ενός δρόμου που στην κυριολεξία στηριζόταν πάνω σε μαλακό χώμα χωρίς να έχουν γίνει, κατά την κατασκευή του, πρόσθετα έργα στήριξης του.

Με βάση όσα έγιναν σήμερα γνωστά εγκρίθηκαν από τα αρμόδια υπουργεία προς αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες του Φεβρουαρίου στην Κρήτη και σε διάφορους δήμους της ποσά που ξεπερνούν τα 91 εκατομμύρια ευρώ ενώ για την Περιφέρεια Κρήτης το ποσό που έχει μέχρι στιγμής εγκριθεί και πιστωθεί ανέρχεται σε 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

dromos-vouton2

Ως Ενεργοί Πολίτες θωρούμε υποχρέωση του Δήμου Ηρακλείου, στα διοικητικά όρια του οποίου υπάγονται οι Βούτες, να πιέσει και να διεκδικήσει μέσω της Περιφέρειας στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο δρόμος των Βουτών, την πλήρη και όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της κατάρρευσης που σημειώθηκε.

Πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες συμπολίτες μας στους οποίους οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να παράσχουν ασφαλείς μετακινήσεις έχοντας και ως δεδομένο το ότι οι ισχυρές βροχές, που ευθύνονται για διαβρώσεις και κατολισθήσεις, δεν φαίνεται να σταματούν ούτε τον Απρίλιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση