HomeHL-9H Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες για τη γέφυρα των Μουρνιών

H Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες για τη γέφυρα των Μουρνιών

Ολοκληρώθηκε η αυτοψία Αρναουτάκη στις πληγείσες περιοχές της Ιεράπετρας και της Σητείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την συντήρηση της ιστορικής γέφυρας Μουρνιών (ποταμός Μύρτους) καθώς και τη μελέτη για την κοιτοποίηση του ποταμού που εκβάλλει στη θαλάσσια περιοχή του Μύρτους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Μύρτους Αλέξανδρος Παντελάκης και ο Πρόεδρος των Μουρνιών Μανόλης Δαμασκηνάκης τον ενημέρωσαν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την προϊστορία των φαινομένων, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Κρήτης είχε φροντίσει να χρηματοδοτήσει μελέτη για τη συντήρηση του ιστορικού γεφυριού.

Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μακρύ Γιαλό παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη, της Ανυιπεριφερειαρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, των Δημάρχων Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη και Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων και πολιτών.

Κατά τη σύσκεψη ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη πως εκτός από τις δαπάνες και τα εργα αποκατάστασης στα οποία θα συνδράμει η Περιφέρεια, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Αρναουτάκη τηλεφωνικά πως για την  άμεση αντιμετώπιση αναγκών χορηγεί από ένα εκατομμύριο ευρώ στους Δήμους Σητείας και Ιεράπετρας και οι Δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα σχετικό τεχνικό δελτίο.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης με έγγραφο του στο γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας είχε ζητήσει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές από την θεομηνία των τελευταίων ημερών, στην Ανατολική και νοτιο-ανατολική Κρήτη (Δήμοι Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού και Βιάννου καθώς και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση