HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑποτελέσματα Διαγωνισμού πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας

Αποτελέσματα Διαγωνισμού πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας

Στο 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαγωνισμός πρωτότυπης επιστημονικής εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Όπως είναι γνωστό, το Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα «Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση» και διεξάγεται στο Ηράκλειο από 5 έως 7 Απριλίου 2019, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη, στον Διαγωνισμό μπορούσαν να λάβουν μέρος όσοι από τους εισηγητές του Συνεδρίου επιθυμούσαν, με προϋπόθεση ότι έπρεπε να υποβάλλουν το πλήρες κείμενο της εισήγησής τους. Βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των εργασιών από την αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή ήταν η πρωτοτυπία του θέματος, της μεθόδου, του περιεχομένου και των συμπερασμάτων της εργασίας.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στην επίσημη λήξη του Συνεδρίου, το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019, όπου έγινε και η βράβευση των διακριθέντων εισηγητών. Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής τα βραβεία και τους επαίνους πήραν οι παρακάτω:

Α. ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

  1. Σμυρναίου Ζαχαρούλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής. Αργύρη Παναγιώτα, Υποψήφια διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής. Για την εργασία τους με θέμα «Εναλλασσόμενη κατάρτιση στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα», η οποία εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Πολιτικές για την εκπαίδευση, προσανατολισμοί και δομές της εκπαίδευσης».

Β. ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1. Κανδεράκης Θωμάς, Μεταπτυχιακός φοιτητής. Για την εργασία του με θέμα “Secondary school teachers’ perceptions and views about video game based learning in history: a case study in Crete”, η οποία εντάσσεται στο θεματικό πεδίο «Καινοτόμα προγράμματα, νέες τεχνολογίες».

Γ. ΕΠΑΙΝΟΙ

Επιπρόσθετα απονεμήθηκαν ανά θεματικό πεδίο οι παρακάτω έπαινοι:

  1. Θεματικό πεδίο «Συνεργατικές και ολιστικές προσεγγίσεις»

Φαρίδου Σμαράγδα, Θεολόγος. Για την εργασία της με θέμα «Διαθεματικές και ολιστικές προσεγγίσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών».

  1. Θεματικό πεδίο «Ειδική αγωγή και ενταξιακή εκπαίδευση»

Παπάζογλου Θεοδώρα, Εκπαιδευτικός, Υποψήφια Διδάκτορας ΠΤΕΑ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μπαρμπουδάκη Ελένη, Ειδική Παιδαγωγός, Υποψήφια Διδάκτορας ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Καραγιαννίδης Χαράλαμπος, Καθηγητής ΠΤΕΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Για την εργασία τους με θέμα «Παρέμβαση με τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών για την διδασκαλία παιδιού με αυτισμό»         .

  1. Θεματικό πεδίο «Πρωτοπόρες τεχνολογίες, καινοτόμες προτάσεις, καλές πρακτικές»

Ρέντζη Αργυρώ, Νηπιαγωγός Μed, Msc, 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ΄ Αθήνας. Για την εργασία της με θέμα «»Μη Φοβάσαι την Αγκαλιά»: Ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής και πρόληψης ενάντια την παιδική σεξουαλική κακοποίηση».

  1. Θεματικό πεδίο «Πολιτικές για την εκπαίδευση, προσανατολισμοί και δομές της εκπαίδευσης»

Χαλκιαδάκη Αρετή, Διδάκτωρ, Εκπαιδευτικός ΠΕ06. Για την εργασία της με θέμα «Δεξιότητες για τον 21ο αιώνα και διεπιστημονικότητα».

  1. Θεματικό πεδίο «Κινητικότητα, διαπολιτισμικότητα, διαπροσωπικές σχέσεις»

Μπιλλήρη Ευδοκία, Διευθύντρια, ΠΕ70, Λιανού Αμαλία, Φοιτήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα Ρόδου. Για την εργασία τους με θέμα «Διερεύνηση αντιλήψεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης για τον επικοινωνιακό λόγω παιδιών με αλλοδαπούς γονείς».

  1. Θεματικό πεδίο «Παιδαγωγική, εκπαιδευτική και διδακτική θεωρία»

Χατζηαποστόλου Μαρία, Δρ. Θεολογίας, Επιστημονική συνεργάτις Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Για την εργασία της με θέμα «Η εκπαιδευτική πρόταση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: Με το βλέμμα στο μέλλον».

  1. Θεματικό πεδίο «Σύγχρονες τάσεις και πολιτικές, επιστημονικές έρευνες και πρακτικές»

Ζαγκότας Βασίλειος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μπίμπα Μαρία, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Φύκαρης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για την εργασία τους με θέμα «Oι δυνατότητες της διεπιστημονικότητας στη διδακτική διαδικασία την εποχή της μετανεωτερικότητας: μύθος ή πραγματικότητα; μια αποδεικτική προσπάθεια μέσω της παρουσίασης διδακτικού παραδείγματος».

  1. Θεματικό πεδίο «Διδακτική μεθοδολογία, διδακτικές προτάσεις, σενάρια διδασκαλίας»

Καλαούζη Κωνσταντίνα, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου φιλολόγων Δωδεκανήσου. Για την εργασία της με θέμα «Η ποίηση ως «τόπος» υπερσύνδεσης, διεπιστημονικού συγκερασμού και διαθεματικής ώσμωσης: Μία διδακτική πρόταση με αφορμή δύο ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση