HomeΥΓΕΙΑΝ.Ηγουμενίδης: «Ικανοποίηση για την απόφαση παραχώρησης της κλειστής αίθουσας στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

Ν.Ηγουμενίδης: «Ικανοποίηση για την απόφαση παραχώρησης της κλειστής αίθουσας στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.»

Για τη μονοήμερη νοσηλεία των ασθενών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την παραχώρηση κλειστής αίθουσας του ΠΑ.Γ.Ν.Η. στην Καρδιολογική Κλινική & την άμεση θετική απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλεί η απόφαση παραχώρησης της κλειστής αίθουσας του ΠΑ.Γ.Ν.Η. στην Καρδιολογική Κλινική με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν σε διαγνωστικό επεμβατικό έλεγχο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, επί μακρόν και αναίτια, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η που προοριζόταν για τους ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής παρέμενε κλειστή – και μάλιστα λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία προ ημερών απόφαση του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου παραχωρούνται οι χώροι έναντι του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική και συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας και για τη μονοήμερη νοσηλεία των ασθενών.

Η παραπάνω σημαντική απόφαση έρχεται σε συνέχεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής που κατέθεσα προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό με στόχο την άμεση λειτουργία της κλειστής αίθουσας υπέρ των ασθενών της Καρδιολογικής Κλινικής.

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υπουργός Υγείας απάντησε απολύτως θετικά στην δημιουργία Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για τα προγραμματισμένα περιστατικά του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής υπογραμμίζοντας τη συμβολή μιας τέτοιας εξέλιξης στην συνολική αναβάθμιση της Κλινικής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μετά και την παρέμβαση του Υπουργού ανταποκρίθηκαν χωρίς καθυστερήσεις οι διοικητικοί και υπηρεσιακοί μηχανισμοί ανάβοντας το πράσινο φως για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στην Καρδιολογική Κλινική.

Πλέον έχει σημασία η άμεση υλοποίηση της απόφασης και η ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό, που συνάδει εμφανώς με την έμπρακτη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης η οποία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, όσο παραμένει «κλειστή» μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ενός δημόσιου νοσοκομείου έχουμε καθήκον – από όποια θέση βρίσκεται ο καθένας – να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να την παραδώσουμε ανοιχτή και λειτουργική στους ασθενείς που την έχουν ανάγκη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση