HomeHL-9Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια στους πληγέντες της Σητείας

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για βοήθεια στους πληγέντες της Σητείας

Το Λασίθι μετράει τις πληγές του από τις πλημμύρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των κατοίκων της Σητείας για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους συνανθρώπους τους που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Αρκετά σπίτια πλημμύρισαν και όλα τους τα υπάρχοντα καταστράφηκαν.

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν οι φοιτητές στην περιοχή απέναντι από το «Γαλλικό».

Με σκούπες και κουβάδες στα χέρια προσπαθούσαν από χτες να απομακρύνουν τις λάσπες και να περισώσουν ότι μπορούν.
Στο πλευρό τους είχαν πολλούς Σητειακούς οι οποίοι όχι μόνο προσφέρθηκαν να τους βοηθήσουν στο καθάρισμα αλλά άνοιξαν και τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν.

Στη σελίδα sitia on line,στο facebook, πολλοί Σητειακοί ανακοίνωναν την προθυμία τους αυτή αφήνοντας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε όποιον έχει ανάγκη από στέγη.
1
Ο δήμος Σητείας όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Πατεράκης, μερίμνησε για τη μεταφορά τους σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Πολλοί κάτοικοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν ρούχα και κλινοσκεπάσματα των οικογενειών που επλήγησαν και να αναλάβουν να τα πλύνουν.

Η συναυλία του Χρήστου Θηβαίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα ακυρώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης των πληγέντων της πρόσφατης κακοκαιρίας
shteia-on-line-zoa-pyrosbestes

Όλα έγιναν μέσα σε επτά ώρες

Επτά ώρες ήταν αρκετές για να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και να υπερχειλίσει ο βασικός ποταμός της Σητείας και να… βυθίσει την μισή πόλη.

«Έριξε πολύ νερό με αποτέλεσμα να «φουσκώσουν» τρεις παραπόταμοι που εκβάλουν στον ποταμό Παντέλη ο οποίος και υπερχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένα μεγάλος μέρος της πόλης», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Σητείας, Θεόδωρος Πατεράκης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε δύο μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές.

«Τεράστια ήταν τα προβλήματα που κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε στη Σητεία εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού. Έντεκα άνθρωποι συνολικά κινδύνευσαν καθώς εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή. Ευτυχώς, οι επιχειρήσεις διάσωσης που στήθηκαν από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ στέφθηκαν με επιτυχία και δεν θρηνήσαμε θύματα», επεσήμανε σχετικά στο cretapost, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης.

Αίτημα για κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη

Ήδη έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Τα προβλήματα είναι πολλά καθώς έχουν καταστραφεί αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα, καλλιέργειες και περιουσίες ανθρώπων. Θα ζητήσουμε από τους πολίτες να καταθέσουν στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές ενώ εμείς από την πλευρά μας έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχθεί ο δήμος Σητείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επεσήμανε σχετικά ο κ. Πατεράκης.

Ο Περιφερειάρχης Ηρακλείου Σταύρος Αρναουτάκης αναμένεται να επισκεφτεί σήμερα τις πληγείσες περιοχές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση