HomeHL-LifestyleΟ πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε… μυστικός πράκτορας για τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε… μυστικός πράκτορας για τρεις εβδομάδες

Πέρασε εβδομάδα εκπαίδευσης στις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις εβδομάδες εκπαίδευση στις μυστικές υπηρεσίες της γιαγιάς του πέρασε ο (πράκτωρ) πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Όπως ενημέρωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, ο πρίγκηπας έλαβε εκπαίδευση ως ασκούμενος, προκειμένου να μάθει τα μυστικά της ζωής των πρακτόρων, στην ΜΙ5, τη MI6 και την βρετανική «NSA», ήτοι την GCHQ.

Η μάλλον ασυνήθιστη εκπαίδευση έγινε μυστική, μέχρι την ολοκλήρωσή της. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πέρασε μία εβδομάδα σε καθεμία από τις τρεις υπηρεσίες. Η πρακτική ξεκίνησε με μια εβδομάδα στην ΜΙ6, όπου οι αξιωματικοί εργάζονται μυστικά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον, ο πρίγκιπας είδε από πρώτο χέρι πώς η υπηρεσία βοήθησε το Ηνωμένο Βασίλειο να εντοπίσει και να αξιοποιήσει ευκαιρίες, καθώς και να εντοπίσει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα και την οικονομία «από εκείνους που θέλουν να βλάψουν» τη χώρα.

Τη δεύτερη εβδομάδα, ο δούκας του Κέιμπριτς βρέθηκε στην ΜΙ5, που ασχολείται με την εσωτερική τρομοκρατία. Οι πράκτορες του έδειξαν πώς διεξάγουν τις έρευνες, με έμφαση στον ρόλο της ανάλυσης και της επιτήρησης. Η τελευταία του εβδομάδα είχε να κάνει με την GCHQ, όπου το Παλάτι ανέφερε ότι ξόδεψε χρόνο στο να μάθει πώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό, ανάλυση και αποτροπή απειλών.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε την ευκαιρία να δει την «εκπληκτική δουλειά» των μυστικών υπηρεσιών.

«Αυτές οι υπηρεσίες είναι γεμάτες με ανθρώπους με καθημερινό υπόβαθρο που κάνουν την πιο εξαιρετική δουλειά να μας κρατήσουν ασφαλείς. Δουλεύουν μυστικά, συχνά δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν στις οικογένειες και τους φίλους τους για τη δουλειά που κάνουν ή για το στρες που αντιμετωπίζουν. Καθοδηγούνται από αδιαμφισβήτητο πατριωτισμό και αφοσίωση για να διατηρήσουν τις αξίες αυτής της χώρας Όλοι τους χρωστάμε βαθιά ευγνωμοσύνη για τη δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά που κάνουν», έγραψε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση