HomeHL-WorldΛονδίνο: Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης… διηγημάτων

Λονδίνο: Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης… διηγημάτων

Χιλιάδες μικρές ιστορίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης… διηγημάτων θα τοποθετηθούν αυτήν την εβδομάδα στην Κάναρι Γουορφ του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται την οικονομική συνοικία.

Ξεκινώντας από τον «Κύριο Ρόμπινσον» του Άντονι Χόροβιτς, ένα διήγημα γραμμένα ειδικά για αυτήν την περίσταση, το οποίο διαβάζεται σε λιγότερο από ένα λεπτό, χιλιάδες μικρές ιστορίες θα είναι διαθέσιμες δωρεάν, με το πάτημα ενός κουμπιού.

«Ανέκαθεν μου άρεσε η πρόκληση του διηγήματος, να δημιουργείς έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε λίγες σελίδες», είπε ο Χόροβιτς. «Ελπίζω ότι θα ψυχαγωγήσω τους επιβάτες του μετρό που θα ξέρουν, τουλάχιστον, ότι δεν θα απογοητευτούν γιατί θα πρέπει να αποβιβαστούν πριν τελειώσουν το διάβασμα!», αστειεύτηκε.

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν και να τυπώσουν «μονόλεπτα», «τρίλεπτα» ή «πεντάλεπτα» διηγήματα. Τα μηχανήματα έχουν στη μνήμη τους πολλά διαφορετικά είδη, από αστυνομικές ιστορίες μέχρι αισθηματικά διηγήματα ή παιδικά παραμύθια, συχνά πολύ γνωστών συγγραφέων, όπως του Λιούις Κάρολ, του Τσαρλς Ντίκενς ή της Βιρτζίνια Γουλφ.

Ο όμιλος Canary Wharf Group εξήγησε ότι αποφάσισε να τοποθετήσει αυτά τα εκτυπωτικά μηχανήματα μετά από μια δημοσκόπηση στην οποία το 36% των ενηλίκων Βρετανών είπαν ότι την περασμένη χρονιά παράτησαν στη μέση τουλάχιστον ένα από τα βιβλία που διάβαζαν.

Τα μηχανήματα αυτά κατασκευάζονται από τη γαλλική εταιρεία Short Edition και έχουν ήδη τυπώσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια λογοτεχνικά έργα στη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ant1news

Διαφήμιση
Διαφήμιση