HomeHL-LifestyleΠριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο τραυματισμός της ήταν «μικροσκοπικός και απίστευτα σπάνιος»

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο τραυματισμός της ήταν «μικροσκοπικός και απίστευτα σπάνιος»

Τι υποστηρίζει παθολόγος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τον θάνατό της, κι όμως, εξακολουθεί να απασχολεί την κοινή γνώμη. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα είχε επιβιώσει από το μοιραίο τροχαίο σε σήραγγα στο Παρίσι εάν απλά φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της, υποστηρίζει ο παθολόγος Ρίτσαρντ Σέφερντ, σε βιβλίο που γράφει γι’ αυτή.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η ζώνη θα της έσωζε τη ζωή και το ατύχημα θα της επέφερε μόνον σπασμένα κόκαλα και μώλωπες, ενώ θα μπορούσε να εμφανιστεί δημοσίως μετά από δύο ημέρες.

Ο Σέφερντ υποστηρίζει ότι ο θανάσιμος τραυματισμός της ήταν μικροσκοπικός, «σε λάθος σημείο» και απίστευτα σπάνιος. Ο ίδιος έχει απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό της.

Στο νέο του βιβλίο, «Αφύσικες αιτίες», που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ο γιατρός αναφέρει: «ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι τόσο σπάνιος που σε όλη μου την καριέρα δεν πιστεύω ότι έχω δει παρόμοιο».

«Η Νταϊάνα είχε ένα πολύ μικρό τραυματισμό – αλλά σε λάθος σημείο»

Σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στη Mail της Κυριακής, ο Σέφερντ αναφέρει ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι «κλασικό παράδειγμα» της υπόθεσης «τι θα γινόταν εάν».

Εάν φορούσε τη ζώνη της, εάν είχε χτυπήσει στη θέση μπροστά της σε διαφορετικό σημείο ή σε πιο αργή ταχύτητα, εάν είχε μπει αμέσως σε ασθενοφόρο, είναι ένα από τα σημεία της υπόθεσης.

Ωστόσο, ο Σέφερντ γράφει ότι το μεγαλύτερο «τι θα γινόταν εάν» στο συγκεκριμένο μοιραίο δυστύχημα σχετίζεται με το εάν η πριγκίπισσα φορούσε τη ζώνη της.

«Εάν είχε κρατηθεί, πιθανότατα θα εμφανιζόταν στο κοινό δύο ημέρες μετά με μαυρισμένο μάτι, ίσως λίγο χωρίς αναπνοή από τα σπασμένα πλευρά και ένα σπασμένο χέρι», έγραψε.

«Η παθολογία του θανάτου της είναι πιστεύω αδιαμφισβήτητη», προσθέτει, διευκρινίζοντας πάντως ότι πάνω σε αυτό το μικροσκοπικό τραύμα υφαίνονται πολλά άλλα γεγονότα, μερικά από τα οποία είναι αρκετά αδιαφανή για να επιτρέψουν να εξελίσσονται πολλές θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Σέφερντ επανεξέτασε το ατύχημα, στο οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον τελευταίο σύντροφό της, τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, ως μέρος μιας έρευνας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, προκειμένου να διερευνηθούν οι θεωρίες συνωμοσίας και να ανακαλύψει εάν υπάρχουν λόγοι αμφιβολιών για το γεγονός ότι τα θύματα σκοτώθηκαν εξαιτίας του τροχαίου.

Ο γιατρός συμφώνησε ότι επρόκειτο για ένα τραγικό δυστύχημα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση