Χιλιάδες Ηρακλειώτες συμμετέχουν σήμερα στο μεγάλο γεγονός του αθλητισμού, που δεν είναι άλλο από το «Run Greece».

Φέτος, πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του δήμου Ηρακλείου, και την συνεισφορά πολλών εθελοντικών φορέων και οργανώσεων.

Αφορά αγώνες πόλης 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδιών, που καθιέρωσε το 2013 με επιτυχία ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Περιφέρειες και Δήμους της χώρας.

Οι αγώνες

Στις 10 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή που διάνυσαν οι συμμετέχοντες είναι: Εκκίνηση από την οδό Σπύρου Μουστακλή (νότια πλευρά του Παγκρήτιου Σταδίου). Στη συνέχεια οι δρομείς εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό Ελ Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και στη συνέχεια στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, πριν τον κυκλικό κόμβο της οδού Γιαμαλάκη, γίνεται αριστερή αναστροφή και οι δρομείς επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο, πάλι μέσω των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπύρου Μουστακλή. Οι δρομείς εισέρχονται στο Παγκρήτιο Στάδιο από τη Θύρα 9 (βορειοανατολική), διανύουν 300μ εντός του Σταδίου και εξέρχονται από το Στάδιο από τη Θύρα 13 (νοτιοανατολική). Στη συνέχεια διανύουν για ακόμα μια φορά την παραπάνω διαδρομή, εισέρχοται στο Παγκρήτιο Στάδιο πάλι από τη Θύρα 9 και τερματίζουν τον αγώνα μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο κέντρο της ευθείας των 100μ.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή που θ’ ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι:

Εκκίνηση από την οδό Σπύρου Μουστακλή (νότια πλευρά του Παγκρήτιου Σταδίου). Στη συνέχεια οι δρομείς εισέρχονται στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην οδό Ελ Βενιζέλου (πρώην Παναγιωτάκη) και στη συνέχεια στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς το «Τάλως».

Επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στο ύψος της οδού Χάνδακος, γίνεται αριστερή αναστροφή και οι δρομείς επιστρέφουν με κατεύθυνση προς το Παγκρήτιο Στάδιο, πάλι μέσω των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Σπύρου Μουστακλλή. Οι δρομείς εισέρχονται στο Παγκρήτιο Στάδιο από τη Θύρα 13 (νοτιοανατολική), διανύουν 250μ εντός Σταδίου και τερματίζουν τον αγώνα μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο κέντρο της ευθείας των 100μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση