HomeΕΚΛΟΓΕΣΟ Μηνάς Σταυρακάκης για τις καταστροφές στη Βιάννο

Ο Μηνάς Σταυρακάκης για τις καταστροφές στη Βιάννο

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο δήμο Βιάννο αναφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος, Μηνάς Σταυρακάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

 «Για μια ακόμη φορά ο Δήμος μας «δοκιμάζεται» από την κακοκαιρία, με το νέο κύμα να πλήττει την περιοχή μας.

Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός του Δήμου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, με τα μηχανήματα να ρίχνονται στη μάχη με τα προβλήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η φετινή χρονιά, με την πρωτοφανή ποσότητα βροχής και τα τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα που έθεσαν σε κίνδυνο τους πολίτες του νησιού και οδήγησαν σε καταστροφές περιουσιών,  υποδομών, ακόμα σε ανθρώπινες τραγωδίες, μας έδειξε  ότι είναι επιτακτική  η ανάγκη για τη λήψη περαιτέρω μέτρων και την εφαρμογή ενός βελτιωμένου στρατηγικού σχεδίου με στόχο την προστασία όλων.

Η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται από αρμόδιες Υπηρεσίες και τους ανθρώπους τους για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι αξιέπαινη και αξίζει να στηριχθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον».

Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό  δίκτυο. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για . Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

–           Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη

–           Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα

–           Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο

–           Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται  τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση