HomeHL-9Εικόνες – Βίντεο: Πλημμύρισε η Ανατολική Κρήτη – Κινδύνευσαν άνθρωποι

Εικόνες – Βίντεο: Πλημμύρισε η Ανατολική Κρήτη – Κινδύνευσαν άνθρωποι

Στο έλεος της… κακοκαιρίας το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος της… κακοκαιρίας βρίσκεται για μία ακόμα φορά η Κρήτη με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν καταγραφεί στη νότια και ανατολική πλευρά του νησιού.

Άνθρωποι κινδύνευσαν, ζώα πνίγηκαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν ενώ σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου έχουν υποστεί κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί στο νησί από χθες το βράδυ μέχρι και το σήμερα το μεσημέρι.

Τόσο η πυροσβεστική όσο και η ΕΜΑΚ βρίσκεται επί… ποδός καθώς ήδη έχει κληθεί να συνδράμει σε τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων κυρίως στο νομό Λασιθίου.

Η πιο δύσκολη περίπτωση ήταν εκείνη στα Πιλαλήματα όταν τρεις ενήλικες και ένα παιδί ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού της για να σωθούν από τα ορμητικά νερά.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνουν ανθρώπους να διασχίζουν χωράφια για ν’ ανέβουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να γλιτώσουν από τα νερά.

Σε άλλο βίντεο, πάλι από την ίδια περιοχή, δείχνει έναν άνθρωπο να περπατάει στον πλημμυρισμένο δρόμο με τα νερά να φτάνουν μέχρι και τη μέση του και να κρατάει το κεφάλι του μην μπορώντας ν’ αντιληφθεί το πώς έχουν γίνει οι δρόμοι.

Την ίδια ώρα, στο δήμο Γόρτυνας «φούσκωσε» ο Γεροπόταμος και παρέσυρε αρκετά πρόβατα τα οποία πνίγηκαν ενώ στο δήμο Βιάννου παρασύρθηκαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί.

Παράλληλα, στη Βιάννο κινδυνεύει μια ιστορική γέφυρα, αυτή της Μύρτου καθώς έχει «φουσκώσει» ο ποταμός.


Σε αρκετά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο επαρχιακό δίκτυο στα νότια και ανατολικά τμήματα της Κρήτης ενώ οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές, κυρίως στο Λασίθι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασαν πολίτες της Κρήτης στα social media:

Διαφήμιση
Διαφήμιση