HomeHL-SportsΜατς «ζωής ή θανάτου» στο Ηράκλειο

Ματς «ζωής ή θανάτου» στο Ηράκλειο

Ο ΟΦΗ θέλει μόνο νίκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να μην βγει από το κόλπο παραμονής - «Μάχη» Ευρώπης στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκού - Άρη - Πανιώνιος και ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη για τη… γρήγορη σωτηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τριήμερο 6,7 και 8 Απριλίου θα διεξαχθεί η 27ηαγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η αυλαία ανοίγει με το κρίσιμο ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο (6/4) και κλείνει τη Δευτέρα (8/4) με την αναμέτρηση Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης.

17:15 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον ΟΦΗ το Σάββατο (6/4), που υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να μη βγει από το κόλπο παραμονής. Η ομάδα της Κρήτης είναι στη 14η θέση με 22 πόντους, ενώ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι 13ος (θέση για μπαράζ, αν γίνει η αναδιάρθρωση) με 26 πόντους.

Ο ΟΦΗ θα παραταχθεί στο «Γεντί Κουλέ» χωρίς τους τραυματίες Στρέζο, Σακόρ, Δεληγιαννίδη, και Ναμπί, αλλά και τον Μπολάκη που έχει ίωση. Αντίθετα ο Χάιμε Βέρα θα έχει στη διάθεσή του τον Γιακουμάκη. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι εξής: Σωτηρίου, Δερμιτζάκης, Μπράουν, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κυριακίδης, Νάστος, Οικονόμου, Μεγιάδο, Βαζ, Νέιρα, Ντίνας, Σάσι, Φερέιρα, Κουτσιανικούλης, Γιακουμάκης και Βουό.

Τα δικά του προβλήματα μεσοαμυντικά αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο Γιάννης Πετράκης έχει… ξεμείνει από αμυντικά χαφ. Ο Κάστρο είναι τιμωρημένος και τραυματίες οι Λίλα, Σιόντης. Εκτός είναι και ο Κάργας, όπως και ο επίσης τραυματίας, Λεό. Παράλληλα, πρόβλημα αντιμετωπίζει ο γκολκίπερ, Νεόφυτος Μιχαήλ. Ο Πετράκης πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες μαζί του και πριν την έναρξη του αγώνα θα ανακοινώσει τη 18άδα.

19:00 Παναθηναϊκός – Άρης

Τα… ρέστα του για την έξοδο στην Ευρώπη θέλει να παίξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που διακόπηκε. Οι «πράσινοι» είναι στην 6η θέση με 35 βαθμούς και ενώ δεν έχει κριθεί ακόμα τελεσίδικα τι θα γίνει με το ντέρμπι, ενώ ο Άρης έχει ξεφύγει με 43 πόντους και ενώ είναι 5ος. Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα διατηρήσει κάποιες ελπίδες μήπως φτάσει τους «κίτρινους».

Για το «τριφύλλι» πρόβλημα της τελευταίας στιγμής είναι ο Κουλιμπαλί, που χτύπησε και αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως και οι τραυματίες Μπουζούκης και Μαυρομμάτης. Ο Μουνιέ έμεινε εκτός γιατί δεν ικανοποιεί τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος έχει πάρει μαζί τους εξής παίκτες: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Πούγγουρας, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Στάικος, Άλτμαν, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Κάτσε, Αρμενάκας, Εμμανουηλίδης, Μακέντα και Καμπετσής.

Στον Άρη το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σάββας Παντελίδης είναι ο Τόνσο, που ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού. Οι «κίτρινοι» με νίκη στο ΟΑΚΑ θα συνεχίσουν την ασφυκτική πίεση στον Ατρόμητο για την 4η θέση, καθώς ισοβαθμούν. Στην αποστολή του Άρη έχουν συμπεριληφθεί οι εξής παίκτες: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί, Βέλεθ, Ούγκο Σόουζα, Γιουνές, Μαρτίνες, Ματίγια, Κόρχουτ, Μπάσα, Λάρσον, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σιώπης, Φετφατζίδης, Βαλεριάνος, Τζανακάκης.

19:30 Πανιώνιος – ΑΕΛ

Το συντομότερο δυνατόν θέλει ο Πανιώνιος να «καθαρίσει» την υπόθεση παραμονής και χρειάζεται μόνο νίκη με την ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» είναι στην 10η θέση με 29 πόντους και θέλουν άλλους τέσσερις για να σιγουρευτούν. Παρόμοια είναι και η στόχευση της ΑΕΛ, που έχει 30 πόντους και είναι στην 9η θέση.

Ο Πανιώνιος θα παραταχθεί χωρίς τους Κότνικ, Καμαρά και Κούρντι, ενώ στην αποστολή επέστρεψε ο Σπιριντόνοβιτς, που βγήκε από το… ψυγείο. Ο Άκης Μάντζιος έχει συμπεριλάβει τους εξής: Μαλέρμπ, Νίκας, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Μίκο, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μανθάτης, Τσιλούλης, Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι, Μασούρας, Μαξίμοβιτς, Μανιάτης, Αρσε, Μπουμάλ.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛ θα παίξει χωρίς Μπαργκάν και Ακόστα, όμως ο Νούνιτς εξέτισε την ποινή του και είναι στη διάθεση του Τζιανλούκα Φέστα. Ο Ιταλός έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους εξής: Κρίστινσον, Παϊτέρης, Ζίζιτς, Γκόλιας, Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Καρανίκας, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Σεσέροβιτς, Φατιόν, Μπάλλας, Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Κούνιτς, Σικάφκα, Νούσιος, Γρομητσάρης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο (6/4)

17:15 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα

19:00 Παναθηναϊκός – Άρης

19:30 Πανιώνιος – ΑΕΛ

Κυριακή (7/4)

16:00 Ξάνθη – ΑΕΚ

17:15 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

19:00 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός

19:30 ΠΑΟΚ – Λαμία

Δευτέρα (8/4)

19:00 Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση