HomeΚΡΗΤΗΑκίνητο της ΕΑΣΗ αξίας 5,5 εκ. ευρώ κατασχέθηκε

Ακίνητο της ΕΑΣΗ αξίας 5,5 εκ. ευρώ κατασχέθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μπαράζ κατασχέσεων ποσών  εις χείρας τρίτων αλλά και ακινήτων έχουν προχωρήσει από τις αρχές του έτους οι υπηρεσίες του ΙΚΑ τοπικά εξαιτίας υπέρογκων οφειλών ,που αδυνατούσαν να εισπράξουν με άλλο μέσο, κι αφού είχαν προηγουμένως εξαντλήσει κάθε περιθώριο που δίνει ο νόμος, για είσπραξη των οφειλόμενων δια της πειθούς.

Όπως διαβάζουμε στο ekriti.gr, από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα το ΙΚΑ έχει κάνει στο Ηράκλειο 2.500 κατασχετήρια εις χείρας τρίτων ,που αφορούσαν σε 350 οφειλέτες, για οφειλές που ποικίλουν και κινούνται από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 3,5 εκ ευρώ!. Στις περιπτώσεις των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων αυτές αναζητήθηκαν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών .

Παράλληλα το ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε 45 κατασχέσεις ακινήτων , που είναι το επόμενο βήμα, εφόσον δεν βρεθούν χρήματα προς είσπραξη.

Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη αναφέρουν πως ανάμεσα στα ακίνητα που κατασχέθηκαν βρίσκεται και το ισόγειο κτίριο του Τάλως ,ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ΕΑΣΗ έχει οφειλές που φθάνουν τα 3,5 εκ ευρώ προς το ΙΚΑ τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει αποπληρώσει κι έτσι κατασχέθηκε το ακίνητο της.

Βέβαια ακόμα δεν έχει γίνει πλειστηριασμός  του αφού Νόμος, που αφορά ειδικά στους συνεταιρισμούς, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο ως τις 31-12-2014. Να πούμε πως αν η ΕΑΣΗ καταφέρει μέχρι τότε, βάση του δανείου που έχει συμφωνήσει με την Τράπεζα Πειραιώς να καλύψει τις οφειλές της ίσως να γλυτώσει την περιουσία που της κατασχέθηκε και είναι μεγαλύτερης αξίας από τα χρήματα που χρωστάει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση