HomeHL-9Ισχυρές καταιγίδες και συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα στην Κρήτη

Ισχυρές καταιγίδες και συγκεντρώσεις σκόνης σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής η νέα μεταβολή του καιρού στην Κρήτη, με κυριότερα χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τη γενική πρόγνωση του καιρού από το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο, Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 21 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ειδικότερα, το meteocrete.gr προβλέπει για κάθε νομό της Κρήτης:

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν ΝΝΑ έως Ν, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ έως ΑΒΑ, εντάσεως από 1 έως 2 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως Ν, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα έντονων βροχοπτώσεων ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΝΝΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση