HomeΚΡΗΤΗΟ σεφ Πέτρος Κοσμαδάκης στο Ντορέ

Ο σεφ Πέτρος Κοσμαδάκης στο Ντορέ

Ο νέος επικεφαλής στην κουζίνα του Ntore Gastronomy & Symposia

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας αναγνωρισμένος και ιδιαίτερα αγαπητός Κρητικός σεφ με εμπνεύσεις που εντυπωσιάζουν και γευστικές δημιουργίες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ο Πέτρος Κοσμαδάκης, είναι ο νέος επικεφαλής στην κουζίνα του Ntore Gastronomy & Symposia.

Ο κορυφαίος σεφ, μαζί με την ομάδα του, εγγυόνται την απόλυτη γαστριμαργική απόλαυση στο εστιατόριο του Ντορέ, όλες τις ώρες της ημέρας: Από νωρίς το πρωί με ένα γευστικό πρωινό, το μεσημέρι με ένα απολαυστικό γεύμα, αλλά και μέχρι το βράδυ με ένα προσεγμένο δείπνο. Όλα τα παραπάνω, με την καλύτερη θέα της πόλης, αλλά και τις αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές του Ντορέ που φέρνουν στην καρδιά του Ηρακλείου πρώτες ύλες μικρών τοπικών παραγωγών, βιολογικά προϊόντα κι επιλεγμένες ποικιλίες, επαναφέροντας στο τραπέζι όλη την αλήθεια της γεύσης και την μαγεία της Κρητικής διατροφής!

Ο Πέτρος Κοσμαδάκης

Ο Πέτρος Κοσμαδάκης, γέννημα θρέμμα Κρητικός, από την παιδική του ηλικία έδειξε την αδυναμία του στη μαγειρική. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο παραδοσιακές μυρωδιές και στην πορεία αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο του φοιτώντας στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Μόλις στα 21 του χρόνια βρέθηκε να συντονίζει την κουζίνα ενός ξενοδοχείου, στη συνέχεια επιτέλεσε το γαστρονομικό του έργο στην ρεθυμνιώτικη «Αυλή», ένα παραδοσιακό κτίσμα του 15ου αιώνα και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αφήσει ένα ισχυρό γευστικό αποτύπωμα σε κορυφαία εστιατόρια του νησιού.

Η Κρήτη αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα κυρίαρχη δημιουργική πνοή και εμπνευσμένη αγάπη για τον Πέτρο που παραμένει πιστά ερωτευμένος με όλη τη φρεσκάδα των προϊόντων του νησιού. Ανταποδίδοντας τον έρωτα, ποτέ ξανά οι αγνές κρητικές πρώτες ύλες δε μαγειρεύτηκαν με μεγαλύτερη φαντασία, ποτέ ξανά τα βότανα, τα μυρωδικά, το κρέας, το ψάρι, το μέλι και οι καρποί, δεν προσέφεραν σε έναν σεφ, την πιο γευστική, αυθεντικά μοναδική ομορφιά τους.

Αυτή η ερωτική σχέση, δε φαίνεται να έχει τέλος. Ευτυχώς!

Διαφήμιση
Διαφήμιση