HomeΚΡΗΤΗLet’s do it Greece και στο Ηράκλειο

Let’s do it Greece και στο Ηράκλειο

Δράση καθαρισμού παραλίας στον Εσταυρωμένο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κυριακή 7 Απριλίου όλοι θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!  Με κεντρικό σύνθημα »Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» συντονιζόμαστε και φέτος στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας.

Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

H ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ και η OMÚ θα διοργανώσουν δράση καθαρισμού παραλίας στον Εσταυρωμένο (Βαθιανού Κάμπου, Γούβες – δίπλα στο ξενοδοχείο Arena) 10π.μ.-12μ.μ., με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν όλους μας.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να φέρουν παγούρι με νερό, γάντια πολλαπλών χρήσεων και σακούλες απορριμμάτων (ή σακιά). Στα κοινωνικά δίκτυα των οργανώσεων βρίσκονται επιπλέον πληροφορίες για την οργάνωση carpools και άλλων σχετικών θεμάτων.

Οι ATAXTOI

Το σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 με αφορμή μια φιλανθρωπική δράση του ΚΡΗΤΗ tv, που έλαβε μέρος. Η ομάδα έχει περίπου 70 μέλη και τα 30 από αυτά είναι ενεργά.

Οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. είναι εθελοντική – μη κυβερνητική οργάνωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως κύριο στόχο να προάγει την ιδέα του εθελοντισμού και με την πραγματοποίηση διάφορων δράσεων να κάνει ένα-ένα τα όνειρα της πραγματικότητα.

Η χρηματοδότηση των δράσεων στηρίζεται κυρίως σε δωρεές – χορηγίες προσώπων και επιχειρήσεων, καθώς και σε έσοδα από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία OMÚ

Όσα περισσότερα κατανοούμε για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας, τόσο πιο εμφανής γίνεται η αλληλεπίδραση/αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον.

Αυτή ακριβώς η άρρηκτη σχέση είναι που ενέπνευσε το βασικό πυρήνα εθελοντών της Φιλοζωικής Κρήτης (1995) να δημιουργήσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΟΜÚ. Στα αρχαία ελληνικά η λέξη “ομού” σημαίνει “μαζί” και ως έννοια αντανακλά την πρόθεση για μια ολιστική διαχείριση των κοινωνικών προκλήσεων που αφορούν στο τρίπτυχο: άνθρωποι-ζώα-περιβάλλον.

Το όραμα μας είναι μια κοινωνία όπου η αμέλεια και η εκμετάλλευση σε ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος αποτελoύν παρελθόν.

Let’s do it Greece

Στόχος της εκστρατείας είναι να ενωθεί η Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας. Την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα  σε όλη την Ελλάδα θα αναλάβουμε δράση ομορφαίνοντας πλατείες, πάρκα, γειτονιές, σχολεία, ποτάμια, παραλίες, λίμνες, βυθούς, βουνά και δάση.

Πέρυσι η εκστρατεία διοργανώθηκε επιτυχώς σε όλη την Ελλάδα, ξεπερνώντας το 1% του πληθυσμού, με περισσότερους από 128.000 εθελοντές και 3.500 φορείς σε 1.600 σημεία δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Φέτος, για όγδοη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, πανεπιστήμια, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούμε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2019, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Απριλίου. Παράλληλα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στη Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού, που θα διεξαχθεί από τις  1- 7 Απριλίου με πρωτοβουλία της πανελλαδικής εκστρατείας “Let’s do it Greece” και του “Νοιάζομαι και Δρω”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση