HomeHL-LifestyleΕκανε δώρο στην κόρη του μοναδικό διαμάντι 88 καρατίων

Εκανε δώρο στην κόρη του μοναδικό διαμάντι 88 καρατίων

Αξίας 12,4 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια νεαρή Γιαπωνέζα δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από τους γονείς της, καθώς ο πατέρας της, της αγόρασε ένα διαμάντι 88 καρατίων αξίας 12,4 εκατομμυρίων ευρώ και του έδωσε και το όνομά της.

Ο Ιάπωνας γονέας αγόρασε το διαμάντι σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη.

Μάλιστα, του έδωσε το όνομα «Manami Star», όπως λέγεται και η μεγαλύτερη κόρη του. Το διαμάντι – που θεωρείται άψογο – είναι ένα από τα τρία μόνο οβάλ διαμάντια πάνω από 50 καράτιο που εμφανίζονται σε δημοπρασία και θεωρείται μέρος μιας σπάνιας υποομάδας γνωστής ως Τύπου Ila – η πιο πολύτιμη και καθαρή στον κόσμο – καθώς περιέχει ελάχιστα ή καθόλου άτομα αζώτου στην κρυσταλλική δομή.

diamond-88carats

Ο Έντι ΛεΒιάν, διευθύνων σύμβουλος του κοσμηματοπωλείο Le Vian, δήλωσε: «Το θεαματικό διαμάντι των 88,2 καρατίων που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα κομμένα οβάλ διαμάντια που προσφέρονται ποτέ για πώληση. Λαμβάνοντας υπόψη την περιορισμένη προσφορά διαμαντιών υψηλής ποιότητας, ορισμένοι ανθρακωρύχοι σκάβουν βαθύτερα για διαμάντια και αυτό είναι οικονομικά εφικτό μόνο όταν οι τιμές των διαμαντιών αυξάνονται».

Είναι άγνωστο πάντως πόσα παιδιά έχει ο συγκεκριμένος Γιαπωνέζος και αν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του ζήλεψαν από το πανάκριβο δώρο που έκανε στην μεγαλύτερη κόρη του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση