HomeHL-GreeceΠαππάς για Πετσίτη: Από το 2016 δεν ήταν συνεργάτης μου

Παππάς για Πετσίτη: Από το 2016 δεν ήταν συνεργάτης μου

Τι ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το 2016 δεν είναι συνεργάτης μου, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, για τον Μανώλη Πετσίτη, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι πρόκειται για «συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει». Μάλιστα έκανε αναφορά στο επιχείρημα ότι η υπόθεση αναδείχθηκε για λόγους «αντιπερισπασμού», ενώ θέλησε να επισημάνει ότι ο Μανώλης Πετσίτης συνεργαζόταν με εταιρείες που βρισκονταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση: «Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», δήλωσε στο News 247.

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά είπε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».

Θα χρειάζονταν ώρες για να απαριθμήσουμε τις συμφωνίες που έγιναν στα Σκόπια

«Είναι τεράστιο το αδιέξοδο όσων αντιτάχθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τη χθεσινή επίσκεψη στην γειτονική χώρα. Θα χρειαζόμασταν ώρες για να απαριθμήσουμε μόνο τις συμφωνίες που υπογράφηκαν», δήλωσε σε συνέντευξή του στο News 247, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως στα Σκόπια «πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο εμπορικό φόρουμ που έχει γίνει ποτέ στις δύο χώρες. Σχεδόν 150 επιχειρηματίες από την Ελλάδα και 300 επιχειρηματίες από τη Βόρεια Μακεδονία και 400 στρογγυλά τραπέζια. Απεγκλωβισμένοι από τα αδιέξοδα του παρελθόντος προχώρησαν μπροστά».

Εκλογές το Σεπτέμβριο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη», τόνισε αναφερόμενος στο χρόνο των εθνικών εκλογών και σημείωσε ότι «οι ευρωεκλογές θα παράξουν οριακό πολιτικό αποτέλεσμα, χάνουν την ώρα τους όσοι προσπαθούν να παίξουμε σενάρια πρόωρων εκλογών» και πρόσθεσε ότι «όσοι κατασκευάζουν μια εικόνα καλπάζουσας ΝΔ θα διαψευστούν». «Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εκλογές μετά τις ευρωεκλογές γιατί οι προγραμματισμένες εθνικές εκλογές ήταν τον Μάιο του 2016, δυο χρόνια μετά, τώρα είναι τον Σεπτέμβρη», ανέφερε.

Μιλώντας για τη συνδιάσκεψη της Προοδευτικής Συμμαχίας το Σάββατο είπε ότι «δεν μιλάμε για μια τακτική κίνηση, αλλά για μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Επιδίωξή μας είναι να οικοδομηθεί μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του χώρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς ηγεμονισμούς. Στόχος είναι η αντιστοίχιση του κοινωνικού εκτοπίσματος του ΣΥΡΙΖΑ με την οργανωμένη του βάση. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αυτοαποκλείστηκε από το διάλογο. Η προσδοκία μας είναι να διευρύνεται συνεχώς το προοδευτικό τόξο. Στρατηγικός στόχος μας είναι η αριστερή προοδευτική μακροχρόνια διακυβέρνηση».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση