HomeHL-GreeceΔείτε τη νέα τακτική της κυβέρνησης για τον Πετσίτη

Δείτε τη νέα τακτική της κυβέρνησης για τον Πετσίτη

Δεν τον είδα, δεν τον ξέρω...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγνοια για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρώην στενού του συνεργάτη Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι εργάζεται σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είναι σε σύγκρουση, δηλώνει τώρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Δεν τον είδε, δεν τον ξέρει πιά… σημειώνοντας ότι από το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης έχει πάψει να είναι συνεργάτης του.

«Πρόκειται για συναλλαγές ιδιωτών, ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει», είπε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

«Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Εχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά. Ο Μ. Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας δε το αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα-Παππά είπε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες, διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο».

Την ίδια στιγμή όμως και σε πείσμα των διαψεύσεων του Νίκου Παππά η υπόθεση παίρνει διαστάσεις πολιτικό-οικονομικού θρίλερ, με άγνωστη κατάληξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αφού αποκαλύπτεται οτι ο Μανώλης Πετσίτης, ο κολλητός του Νίκου Παππά ήταν παντού. Αλλά όσο εντυπωσιακή ήταν η άνοδος, άλλο τόσο εκκωφαντικές φαίνονται οι αποκαλύψεις.

Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν παντού…

Στην αρχή της καριέρας του ο Μανώλης Πετσίτης ήταν παντού. Και πάντα δίπλα στην νέα εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών, όταν κέρδισε μάλιστα στοίχημα που έβαζαν οι πολύ στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ηταν μαζί με τον Πρωθυπουργό και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, το βράδυ του δημοψηφίσματος, όπως φαίνεται στο βίντεο που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα. Εκεί που πλέον είχαν πρόσβαση λίγοι, ελάχιστοι εκλεκτοί της νέας εξουσίας. Μεταξύ αυτών και ο άγγλος δημοσιογράφος Paul Mason, του Channel 4 που γύριζε το ντοκυμαντέρ This Is A Coup. Συνόδευε ακόμα τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Καισαριανή, αλλά και στην επίσκεψή του στο Αγιον Ορος. Ηταν μαζί του άλλωστε και στους πανηγυρισμούς στο Σύνταγμα, συνοδεύοντας τον Νίκο Παππά.

Αργότερα εντοπίζεται σε φωτογραφίες μαζί με όλους τους πλούσιους και ισχυρούς μεγαλοεπιχειρηματίες, από τους οποίους άλλωστε δέχεται και τα πρώτα εμβάσματα. Είναι στη αυλή του καταδικασμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, από τον οποίο επίσης δέχεται εμβάσματα και μάλιστα σημαντικά ποσά. Είναι παρών και στην Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου, την οποία επισκέπτεται ως εκπρόσωπος του Μαξίμου. Και τώρα πλέον βρίσκεται στην Κύπρο. Το περιβάλλον του Μαξίμου δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του. Μόνο που πλέον οι λογαριασμοί του και οι δοσοληψίες του ελέγχονται και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο από την Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Από γκαρσόνι κολλητός των πλούσιων και ισχυρών

Η εκτόξευση του Μανώλη Πετσίτη που από γκαρσόνι σε πιτσαρία και παιδί που κουβαλούσε την τσάντα του Νίκου Παππά όπως τον περιέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά μόνο αν λάβει κανείς υπόψιν του, ότι εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου και με τον πανίσχυρο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, για να κάνει μπίζνες. Μόνο που η παρουσία του δίπλα στην ομάδα εξουσίας, εκθέτει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Πόσο μάλλον που δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα αν οι μπίζνες αυτές ήταν καθαρές, και αν ήταν σε γνώση του επιτελείου του Πρωθυπουργού. Γι αυτό άλλωστε και το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται ισχυρό «πρέσινγκ» από την αξιωματική αντιπολίτευση που ζητά απαντήσεις σε συγκεκριμμένα ερωτήματα.

ΝΔ: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου;

«Κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη έρχεται στη δημοσιότητα. Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, καθώς νέο βίντεο τον εμφανίζει στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Τα ερωτήματα που θέτουμε πρέπει να απαντηθούν: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου, και ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;», ήταν η νέα δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Ο Μανώλης Πετσίτης στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών

Ηδη ο Μανώλης Πετσίτης που οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται στην Κύπρο και να έχει εγκατασταθεί σε πολυτελές συγκρότημα έξω από την Λάρνακα, βρίσκεται υπό έρευνα από την αρχή για την «Αρχή για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες», όπως είναι το επίσημο όνομα για την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που ερευνά το σκάνδαλο ΔΕΠΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν η Αρχή εντόπισε στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις ύποπτες συναλλαγές εντοπίζεται και το όνομα του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, που είναι ο δικηγόρος, ο οποίος συνόδευσε τον Νίκο Παππά στο πολυσυζητημένο ταξίδι του τότε επικεφαλής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στη Βενεζουέλα.

Η έρευνα της Αρχής γίνεται μετά την αποκάλυψη ότι η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου δεν έπραξε τα δέοντα για να εισπράξει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που της οφείλει η εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μια υπόθεση για την οποία είναι κατηγορούμενος ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος.

Ποια είναι η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το σκάνδαλο; Η Αρχή άρχισε να ψάχνει τους λογαριασμούς του στενού φίλου του Νίκου Παππά, γιατί οι πρώτες μεγάλες εισροές χρημάτων στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη την εποχή που μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, προήλθαν από εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη. Αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Και γιατί, όπως έχει καταθέσει ο Θόδωρος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν τακτικός επισκέπτης της ΔΕΠΑ, και μάλιστα ως άνθρωπος του Παππά και του Μαξίμου.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί για διευκρινίσεις την αντεισαγγελέα Ζαϊρη

Η υπόθεση της έρευνας όμως πήρε και εκρηκτικές πολιτικές διαστάσεις, με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΚΙΝΑΛ να θέτουν επιτακτικά ερωτήματα και να απαιτούν απαντήσεις, καθώς πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, μετέθεσε ξαφνικά και χωρίς αιτιολογία τον προϊστάμενο του τμήματος ερευνών της Αρχής, που έλεγχε, μεταξύ άλλων, την υπόθεση ELFE- Λαυρεντιάδη. Και μάλιστα σε άλλη διεύθυνση και σε θέση απλού υπαλλήλου. Ο προϊστάμενος έστειλε αμέσως επιστολή παραίτησης, κατηγορώντας την αντεισαγγελέα ότι τον εξωθεί σε παραίτηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν οδήγησαν την αντεισαγγελέα σε στροφή 180 μοιρών και όπως αποκάλυψε το iefimerida, πλέον η Αρχή εμφανίζεται αποφασισμένη να «τρέξει» την έρευνα για τον Μανώλη Πετσίτη, ενώ ήδη έχουν σταλεί αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του και στην Κύπρο και σε εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα ερευνώνται και εξωχώριες εταιρείες που σχετίζονται με τη δράση του κ. Πετσίτη, ή «Μανόλο του Παππά» όπως είναι γνωστός.

Υπο έρευνα και στην Κύπρο

Υπο δικαστική έρευνα όμως είναι ο Μανώλης Πετσίτης και στην Κύπρο. Πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο-ντοκουμέντο, το οποίο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές έχουν προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη..

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει το newsbomb που αποκάλυψε το έγγραφ, τις σχετικές έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη πραγματοποιεί η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις του Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση