HomeHL-9Θανατηφόρο στο Μόδι: Καταδικάστηκε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους

Θανατηφόρο στο Μόδι: Καταδικάστηκε ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους

Την ενοχή και των τριών είχε προτείνει νωρίτερα ο εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, στη δίκη για τον θάνατο ενός 59χρονου στο Μόδι του Δήμου Πλατανιά τον Ιούλιο του 2014.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρέθηκαν ο Διευθύνων σύμβουλος , ο εργοδηγός και ο υπεύθυνος ασφαλείας της εργοληπτικής εταιρείας που είχε κατασκευάσει το έργο στην περιοχή. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και 6 μήνες με αναστολή, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν αθώοι.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας  ο εισαγγελέα της έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων.

Ο 59χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχασε τη ζωή του όταν η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε διολίσθησε στο οδόστρωμα στο οποίο είχαν το προηγούμενο διάστημα ολοκληρωθεί εργασίες για την τοποθέτηση δικτύου αποχέτευσης.

Και οι τρεις κατά την απολογία τους δήλωσαν την αθωότητα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας υπήρχαν αυλακώσεις, φερτά υλικά και δεν υπήρχε η κατάλληλη σήμανση με αποτέλεσμα ο οδηγούς που κινούνταν με κατεύθυνση τον Πλατανιά να διολισθήσει στην άσφαλτο και να υποστεί βαριές κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση