HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: Να στελεχωθεί το Παράρτημα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία της Πόμπιας

Β. Κεγκέρογλου: Να στελεχωθεί το Παράρτημα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία της Πόμπιας

Ζητά την άμεση στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την άμεση στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό του Παραρτήματος Αποκατάστασης & Αποθεραπείας παιδιών με Αναπηρία της Πόμπιας στη Μεσσαρά.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Το Παράρτημα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία της Πόμπιας στην Μεσσαρά της Κρήτης από το 1985 που λειτουργεί, σκοπό έχει την περίθαλψη ατόμων μέχρι 30 ετών τα οποία πάσχουν από σωματική αναπηρία ή διανοητική καθυστέρηση.
Ωστόσο αν και πρόκειται για ένα ίδρυμα κοινωνικής πρόνοιας για παιδιά – ακόμα και μωρά, με κινητικά και άλλα προβλήματα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, δεν υπάρχει ούτε φυσιοθεραπευτής, ούτε εργοθεραπευτής ούτε λογοθεραπευτής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του.
Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή και εξαιτίας της αδράνειας της πολιτείας, μέσα από αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες συμπολιτών μας, αιρετών και συλλόγων συγκεντρώνονται δωρεές και έσοδα από εκδηλώσεις και άλλες δράσεις, καθώς υπάρχουν πολλά παιδάκια με κινητικά προβλήματα και οι ειδικότητες αυτές κρίνονται όχι μόνο απαραίτητες αλλά και αναγκαίες, ακόμη και αν χρειαστεί να απασχοληθούν ιδιώτες.
Επειδή τα προβλήματα διαρκώς πολλαπλασιάζονται και
επειδή η πολιτεία οφείλει να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό το Παράρτημα Αποκατάστασης & Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία της Πόμπιας στην Μεσσαρά, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του;

Διαφήμιση
Διαφήμιση