HomeΕΛΛΑΔΑΣκόπια: Συνάντηση Μπ. Μπαζιάνα-Ζ. Ζαέβα

Σκόπια: Συνάντηση Μπ. Μπαζιάνα-Ζ. Ζαέβα

Επισκέφτηκαν το κάστρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κάστρο των Σκοπίων επισκέφθηκε το μεσημέρι η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα. Εκεί την υποδέχτηκε η σύζυγος του Ζόραν Ζάεβ, Ζόριτσα Ζαέβα. Κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό.

Από εκεί η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίεςτου κέντρου των Σκοπίων και τα κτήρια της σοσιαλιστικής εποχής, όπως και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας, που καταστράφηκε με τον σεισμό του 1963.

Μετά την ξενάγηση, οι δύο γυναίκες επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο, για να συνεχιστεί η συνάντησή τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης. Κατά την άφιξή τους στο εστιατόριο, αντάλλαξαν δώρα: η κ. Ζαέβα προσέφερε στη Μπέτυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού τής χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι με σχέδια του ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ιδιαίτερα θερμή και ανθρώπινη κουβέντα τους κατά τη διάρκεια του γεύματος, οι κυρίες Μπαζιάνα και Ζαέβα αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δυο λαών.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση