HomeHL-GreeceΠροβληματίζει η αναφορά «Μίκρα» που έκανε ο Τσίπρας αντί για αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Προβληματίζει η αναφορά «Μίκρα» που έκανε ο Τσίπρας αντί για αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Σάλος στα social media

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμό, αλλά και σάλο στα social media προκάλεσε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο της Μίκρας», κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ, στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο προβληματισμός πολλών χρηστών των social media έγκειται στο αν ο πρωθυπουργός εσκεμμένα απέφυγε να χρησιμοποιήσει το σημερινό όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», επειδή βρισκόταν στα Σκόπια. Υπενθυμίζεται πως το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ονομαζόταν «Κρατικός Αερολιμένας Μίκρας», έως το 1992, όταν και μετονομάστηκε. Στη Μίκρα υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο (το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέδες), στην οποία ενδεχομένως να αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και εκείνη τη στιγμή μιλούσε για τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας.

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναλάβει «καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στην περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας». Συνέχισε όμως μιλώντας για τη συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών, όταν έκανε λόγο για «αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Για να μην μιλάμε μόνο για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας, ότι αφορά όμως και την τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρν υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Η αναφορά του προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στα social media. Δείτε ενδεικτικά κάποιες από τις αναρτήσεις:

tsipras-skopia1 tsipras-skopia2 tsipras-skopia3 tsipras-skopia4 tsipras-skopia5

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση