HomeΕΛΛΑΔΑΚατασχέσεις ληγμένων κατεψυγμένων λαχανικών και κρεάτων από τον ΕΦΕΤ

Κατασχέσεις ληγμένων κατεψυγμένων λαχανικών και κρεάτων από τον ΕΦΕΤ

Είχαν λήξει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατασχέσεις 7.754 κιλών διαφόρων τροφίμων προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργεί σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κατέσχεσε 5.000 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών, αρακά, φασολάκια, μπάμιες, σπανάκι, καλαμπόκι και ανάμικτα λαχανικά σε συσκευασίες των 450 γρ. και του 1 κιλού, για τα οποία είχε παρέλθει ο χρόνος διατηρησιμότητάς τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα προϊόντα βρέθηκαν σε φορτηγό – ψυγείο στο στάδιο της διακίνησης.

Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από επιθεώρηση σε εγκατάσταση τεμαχισμού, παραγωγής κιμά και παρασκευασμάτων κρέατος, με έδρα το Δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, κατέσχεσε 2.754 κιλά κατεψυγμένων προϊόντων, τα οποία παρουσίαζαν, κατά περίπτωση, αλλοίωση οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, εγκαύματα κατάψυξης και υπέρβαση του χρόνου ανάλωσης τους. Η κατάσχεση αφορούσε σε:

– Παρασκευάσματα κρέατος (μπιφτέκια, σουτζουκάκια, χοιρινό γύρο και γύρο από κοτόπουλο, πανσέτες).

– Παραπροϊόντα κρέατος (συκώτι).

– Υπολείμματα τεμαχισμού (ξακρίσματα) κρέατος.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ, ενόψει και της εορτής του Πάσχα, έχει εντείνει τους ελέγχους, καλεί δε τις επιχειρήσεις να αποφύγουν τον όποιο πειρασμό διακίνησης μη ασφαλών ή ληγμένων τροφίμων, καθόσον οι επιβαλλόμενες κυρώσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση