HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτη Μονή ο Μενέλαος Μποκέας

Στη Μονή ο Μενέλαος Μποκέας

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζει τις επαφές του με τις τοπικές κοινωνίες ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Μονή. Μαζί του βρέθηκαν στη Μονή και υποψήφιοι της παράταξής του «Το Μαλεβίζι Μπορεί».

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Στην ενδοχώρα του Μαλεβιζίου, ο πλούτος της τοπικής παραγωγής είναι αξιοζήλευτος. Και στη Μονή, βασική ενασχόληση των κατοίκων αποτελεί ο πρωτογενής τομέας. Ελιά και αμπέλι πρωταγωνιστούν. Λείπουν, όμως, οι διαδρομές διάθεσης των προϊόντων. Λείπουν οι δράσεις που θα τα καταστήσουν ποιοτικά αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά. Λείπει ο συντονισμένος σχεδιασμός που θα συνδέσει την εμπειρία του επισκέπτη με την παραγωγή, το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση. Η παραδοσιακή φάμπρικα της Μονής που παραμένει αναξιοποίητη, χωρίς ενέργειες που θα την αναδείξουν ως πόλο έλξης, είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες.

Ο Δήμος, πέρα από τις αναγκαίες υποδομές, οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία δημιουργίας ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για το σύνολο των τοπικών προϊόντων των οικισμών μας, διασυνδέοντάς τα με τις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και ενισχύοντας τις προϋποθέσεις διάθεσής τους τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά. Είναι καιρός να στοχεύσουμε σε ενέργειες που θα στηρίξουν πραγματικά την τοπική μας οικονομία. Να σταθούμε με σοβαρότητα και συνέπεια στους ανθρώπους της ενδοχώρας, τους ανθρώπους της παραγωγής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση