HomeHL-9Ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές βροχές στα ορεινά σήμερα στην Κρήτη

Ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές βροχές στα ορεινά σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο αναμένεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στους ορεινούς όγκους του νησιού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού Ελλάδος του meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, σήμερα στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

Αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα που στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους πυκνότερες, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως το πρωί και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 7 έως 20, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 20, και στην Κρήτη από 10 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα στον Πατραϊκό ανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το meteocrete.gr οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη, ανά νόμο, διαμορφώνονται ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.=

Νομός Χανίων

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΑΒΑ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες έως αργά το βράδυ πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 2 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση