Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων αναμένεται να δικαστεί σήμερα για την υπόθεση εμπρησμού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου, ένας από τους καταδικασθέντες απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας την ποινή που του επεβλήθηκε.

Πρόκειται για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη, γνωστό ακτιβιστή της πόλης, τον οποίο ο ίδιος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αποκαλούσε «Ευγένιο» λόγω των καλών τρόπων που επεδείκνυε απέναντί του κατά τη διάρκεια της πολύμηνης απαγωγής του.

Ο 46χρονος ακτιβιστής, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αλλά αυτή τη φορά για τον εμπρησμό που είχε σημειωθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο του 2017. Έτσι, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο πλαίσιο της ακτιβιστικής δράσης συλλόγου στο Ρέθυμνο ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενεργό μέλος του οποίου ήταν ο 46χρονος άνδρας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί περίπου ένα μήνα πριν από την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση