HomeHL-SportsΆρης ΟΦΗ 3-1

Άρης ΟΦΗ 3-1

Προηγήθηκε ο ΟΦΗ, αλλά στο β’ ημίχρονο οι «κίτρινοι» ανέβασαν ρυθμό και έφτασαν στην ανατροπή με 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρέθηκε πίσω στο σκορ και… θύμωσε ο Άρης με τον ΟΦΗ να «πληρώνει» την οργή δεχόμενος τρία γκολ στο β’ ημίχρονο.

Οι «κίτρινοι» ανέβασαν ρυθμό και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Βαζ, έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1 την Κυριακή  στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και μάλιστα έχασαν πέναλτι και στο 45’ με τον Ματέο Γκαρσία, ενώ ο ΟΦΗ φάνηκε να μένει από δυνάμεις και να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Ο Άρης με αυτή τη νίκη έφτασε τους 43 βαθμούς και πλέον ο στόχος του είναι να ξεπεράσει τον Ατρόμητο και να κατακτήσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα ο ΟΦΗ έμεινε στην 14η θέση με 22 βαθμούς, δηλαδή 4 πόντους πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η υπόθεση παραμονής έχει δυσκολέψει εξαιρετικά.

Αυτός τα… Βαζ-ει, ατυχία με Σωτηρίου

Η φιλοσοφία του ΟΦΗ να παίζει επιθετικά του βγήκε στο α΄ημίχρονο, αφενός επειδή ο Βαζ έκανε γκολ (0-1) στο 26’ με πλασέ από ωραίο γύρισμα του Κουτσιανικούλη κα αφετέρου είχε τον Σωτηρίου κάτω από εστία.

Ο γκολκίπερ της κρητικής ομάδας ήταν «κέρβερος» και απέκρουσε όλες τις προσπάθειες των γηπεδούχων, ακόμα και το πέναλτι του Γκαρσία στο 45ο λεπτό. Η ποινή δόθηκε για χέρι του Νάστου σε εκτέλεση φάουλ του Γιουνές.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυνάμεις, πρεσάριζαν ψηλά και έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου ο Φερέιρα έφυγε στην κόντρα επίθεση και θα μπορούσε να δώσει αβαντάζ δύο γκολ στον ΟΦΗ, αλλά την τελευταία στιγμή το έσωσε ο Κουέστα.

Ο Άρης έγινε πιο πιεστικός στο β’ ημίχρονο, αλλά και πάλι ο Σωτηρίου σταμάτησε όλες τις καλές επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Η αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα στο 58ο λεπτό, ίσως βοήθησε και την ψυχολογία των «κιτρίνων».

Εκτέλεση έξω από τη περιοχή

Ειδικά από το 75’ και έπειτα που ισοφάρισε ο Ρόουζ σε 1-1 με σουτ έξω από την περιοχή, η πίεση του Άρη έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Ειδικά από την στιγμή που αστόχησε ο Φερέιρα σε τετ α τετ στο 78ο λεπτό και μπορούσε να ξαναδώσει προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Τελικά η ανατροπή έγινε με δύο εκτελέσεις φάουλ. Ο Ματίγια στο 89΄ έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του ΟΦΗ για το 2-1 και ο Μαρτίνες τον μιμήθηκε στο 94’ με παρόμοια εκτέλεση από την άλλη πλευρά με το… τόπι να καταλήγει στο αριστερό «γάμα» της εστίας για το 3-1.

Πρόκειται για μια απόλυτα δίκαιη νίκη.

Ο διαιτητής Σέζος (Κιλκίς), έδωσε το ένα πέναλτι και θα έπρεπε να έχει σφυρίξει άλλο ένα, τουλάχιστον, για τον Άρη μιας και οι αμυντικοί του ΟΦΗ έπαιζαν με χέρια και έσπρωχναν σε κάθε φάση. Με λάθη και οι βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Ψαρρής (Ζακύνθου), που έχασαν από 2 κόρνερ ο καθένας, δείχνοντας άουτ.

Κίτρινες: 9’ Κουέστα, 20’ Κυριακίδης, 28’ Μιχόγεβιτς, 42’ Ποτουρίδης, 63’ Σιώπης, 65’ Βαζ, 90+3′ Γιαννούλης

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές, Ματίγια, Τζανακάκης, Φετφατζίδης (61’ Λάρσον), Σιώπης, Κόρχουτ (81’ Βαλεριάνος), Ρόουζ.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου (λ.τρ. 58’ Στρέζος), Νάστος, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (68’ Παπάζογλου), Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ (81’ Αργυρόπουλος), Σάσι, Μπράουν, Φερέιρα, Ποτουρίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση