HomeΕΚΛΟΓΕΣΝ. Ανδρουλάκης: Η ανατροπή των συσχετισμών είναι εφικτή στις Ευρωεκλογές

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανατροπή των συσχετισμών είναι εφικτή στις Ευρωεκλογές

Οι προτεραιότητες προς τις Ευρωεκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει το κόμμα στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές, τις οποίες περιέγραψε ως «την πρώτη μεγάλη μάχη που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης», αλλά και μετά από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, καθόρισε με την ομιλία του από το βήμα του Συνεδρίου, ο Ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι «αριστερό προοδευτικό κόμμα» ένα κόμμα που διοργάνωσε σε ευρωπαϊκή χώρα δημοψήφισμα μέσα σε πέντε μέρες, με ψευδές ερώτημα, διχάζοντας τον λαό, αλλάζοντας το αποτέλεσμα και προκαλώντας την χλεύη των Ευρωπαίων, που πλέον χρησιμοποιούν το παράδειγμα ως ανέκδοτο, λέγοντας κάποιοι πως θα ήταν καλύτερα στη θέση της Μέι να ήταν ο Τσίπρας, για να αλλάξει μαγικά το αποτέλεσμα του Brexit. Την ίδια ώρα, θύμισε πως η ΝΔ μιλά για μεταρρυθμίσεις και ανάγκη αλλαγής του κράτους και έχει στην πρώτη γραμμή της μάχης όλους όσοι χρεοκόπησαν το κράτος το διάστημα 2004-2009 και στη συνέχεια, υπήρξαν πρωτεργάτες του αντιμνημονιακού αγώνα.

Κριτική όμως άσκησε και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Χαιρετίζοντας τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμός στη θέση ενός κόμματος – καρτέλ, όπου «μικρές παρέες αποφασίζουν για τα μεγάλα, με προτεραιότητα στα μικρά», και ζήτησε να ξεκαθαριστεί μέσα από το συνέδριο τι ακριβώς επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής. «Κάποιοι λένε ότι ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβουμε πρέπει να πάμε στην αντιπολίτευση. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται το αντίθετο, ότι όποιο ποσοστό και να πάρουμε στις εκλογές θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην επόμενη κυβέρνηση. Είναι και αυτό σοβαρή στάση; Τι λέμε στον Ελληνικό λαό: Ό,τι ποσοστό και να μας δώσεις οι μισοί λένε αντιπολίτευση, ή άλλοι μισοί κυβέρνηση», είπε, αντιπροτείνοντας ότι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής θα πρέπει να είναι αυτό που θα καθορίσει την μετεκλογική του στάση. «Εάν ό Ελληνικός λαός στείλει μήνυμα νίκης οφείλουμε να είμαστε δύναμη σταθερότητας διότι ο λαός θα μας δώσει τη δύναμη να επιβάλουμε τις προοδευτικές μας αρχές. Εάν ο λαός δεν μας τιμήσει ο δρόμος είναι ένας, η ρεαλιστική προοδευτική αντιπολίτευση και κανένας άλλος. Αυτή είναι η σοβαρή στάση ενός κόμματος που σέβεται όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και την παλαιότερη ιστορία του», συνέχισε. Τόνισε ακόμα ότι ότι η ανατροπή των συσχετισμών στις Ευρωεκλογές είναι εφικτή χαιρετίζοντας την απόφαση ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ να κοσμεί τα ψηφοδέλτια του κόμματος «για να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όσο ο Ήλιος θα λάμπει αυτοί θα σβήνουν», όπως είπε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση