HomeHL-9Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα

Από τον περιφερειάρχη Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… πένθος έχει βυθιστεί όλη η Κρήτη από τον θάνατο του γνωστού νομικού Αντώνη Βγόντζα που νικήθηκε σήμερα από τον καρκίνο.

Με την είδηση του θανάτου του εκπρόσωποι αρχών και φορέων έστειλαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Σωκράτης Βαρδάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) : «Αφήνει πίσω του μεγάλο κενό»           

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αντώνη Βγόντζα για την πρόωρη απώλειά του. Ο Αντώνης Βγόντζας ήταν ένας εξαίρετος νομικός, μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή και αφήνει πίσω του ένα μεγάλο κενό».

Ν. Ηγουμενίδης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Ήταν άνθρωπος με ήθος»

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Αντώνη Βγόντζα. Ανθρώπου με ήθος, αντιδικτατορική δράση και ξεχωριστή πολιτική διαδρομή. Συλλυπητήρια στους οικείους και την παράταξή του».

Γ. Μιχελογιαννάκης (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): «Εξαίρετος επιστήμονας και πολιτικός άνδρας»

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαίρετου επιστήμονα και πολιτικού άνδρα, Αντώνη Βγόντζα, στην οικογένεια και τους οικείους του».

Λ. Αυγενάκης (γραμματέας ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου): Ο Ανώνης Βγόντζας ήταν μία σεβαστή προσωπικότητα σ’ όλη τη Κρήτη»

«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα. 

Προσωπικότητα σεβαστή σε όλη την Κρήτη, ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, έδωσε μάχες κατά της δικτατορίας, και συνέβαλλε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Σπύρος Δανέλλης (ανεξάρτητος βουλευτής): «Άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη της Μεταπολίτευσης»

«Ο Αντώνης Βγόντζας στρατευμένος από τα φοιτητικά του χρόνια, ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Δημοκρατίας, άφησε το αποτύπωμά του στην εξέλιξη της Μεταπολίτευσης και στην στερέωση της Δημοκρατίας με τους αγώνες του και την επάρκειά του στη νομική επιστήμη.

Η απώλειά του είναι αισθητή στη δημοκρατική παράταξη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα μας εμπνέει πάντα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Στ. Αρναουτάκης (περιφερειάρχης Κρήτης): «Ο Αντώνης έγραψε τη δική του ιστορία»

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον φίλο, τον πολιτικό, τον κορυφαίο νομικό. Υπήρξε συνήγορος σε δίκες που σημάδεψαν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου τόσο κατά την περίοδο της Δικτατορίας όσο και κατά την μεταπολίτευση. Διακρίθηκε ως Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που είχε ως Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ.

Ο Αντώνης δίδαξε πολιτικό και νομικό πολιτισμό, έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Ελλάδα και την Κρήτη, αποτελώντας πρότυπο ήθους για την πολιτική ζωή του τόπου.

Αντώνη θα μας λείψεις.

Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Β. Κεγκέρογλου: «Η απώλειά του αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου για τον θάνατο του Αντώνη Βγόντζα. Στη γραπτή του δήλωση αναφέρει:

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική επιστήμη, την πολιτική, στο Κίνημα Αλλαγής και στην Κρήτη.

Τόσο ως μάχιμος δικηγόρος, όσο και από όποια πολιτική θέση κλήθηκε να υπηρετήσει, με εμβληματικότερη τη θητεία του ως Γενικού Γραμματέα της τελευταίας Κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, προασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και το δημόσιο συμφέρον.

Συμμετείχε πολύ ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα ως φοιτητής και ως δικηγόρος.

Υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, και σε όλο το διάστημα της ασθένειάς του ήταν παρών στα πολιτικά δρώμενα τόσο με την τακτική αρθρογραφία του, όσο και με την ενεργό συμμετοχή του στις διαδικασίες και τα όργανα της παράταξης μας, που με συνέπεια πάντα υπηρετούσε.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι φίλε Αντώνη..».

Γιάννης Κουράκης (τέως δήμαρχος Ηρακλείου): «Οι φίλοι του θλίβονται βαθύτατα για τον απρόσμενο χαμό του»

«Ένας αγαπητός φίλος, ένας λαμπρός  επιστήμονας, ένας ευαίσθητος, και πολυτάλαντος άνθρωπος, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας που γνώρισε από κοντά τη φρίκη του ΕΑΤ-ΕΣΑ τα χρόνια της δικτατορίας, ο Αντώνης Βγόντζας, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Με κρητική καταγωγή μεγαλωμένος όμως στην Αθήνα, διατηρούσε στενή σχέση με τον τόπο  μας στον οποίο υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής. Μάχιμος δικηγόρος για 50 σχεδόν χρόνια είχε παρουσία σε σημαντικές δίκες και συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο και υπερασπίστηκε με επιτυχία στο ειδικό δικαστήριο.

Ευχάριστος συζητητής, προσηνής και με πηγαίο χιούμορ, είχε πληθώρα πιστών και αφοσιωμένων φίλων στην Κρήτη και το Ηράκλειο, που σήμερα θλίβονται βαθύτατα για τον απρόσμενο χαμό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου: «Από νωρίς συμμετείχε στους αγώνες του λαού ενάντια στην τυραννία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του δημοκράτη και μαχητή, κρητικού δικηγόρου και πολιτικού Αντώνη Βγόντζα.

Η απώλεια του είναι σημαντική για το νομικό κόσμο της χώρας, αλλά και για την δημοκρατική παράταξη.

Ο Αντώνης Βγόντζας υπηρέτησε τη νομική επιστήμη και την μάχιμη δικηγορία επί πολλά έτη με επιστημονική πληρότητα, επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη.

Ήδη από την αρχή του επιστημονικού του βίου, ως φοιτητής, αλλά και αργότερα, ως δικηγόρος, συμμετείχε στους αγώνες του λαού ενάντια στην τυραννία, υπερασπιζόμενος την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή του και την αποφασιστική συμβολή του στην υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου, απέναντι στην σκευωρία που εξύφαναν δεξιά και αριστερά κατά το «βρώμικο ’89».

Σημαντική υπήρξε και η συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας και στον σχεδιασμό, τη νομική θωράκιση και την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μεστό υπήρξε το συγγραφικό του έργο και σημαντική η συμβολή του στον δημόσιο διάλογο, μέσω της καθημερινής αρθρογραφίας του στον τοπικό και αθηναϊκό τύπο.

Η ΝΕ Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής συλλυπάται βαθύτατα τους οικείους του.

Β. Λαμπρινός (δήμαρχος Ηρακλείου): «Υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα»

« Ο Αντώνης Βγόντζας που έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι, υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με μακρά και πολυσήμαντη προσφορά στην δημόσια ζωή, ως μάχιμος δικηγόρος, γενικός γραμματέας και νομικός σύμβουλος σε διάφορα υπουργεία, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε πολλές άλλες θέσεις πολιτικής ευθύνης,

Με δημοκρατικό φρόνημα, διαλλακτικό πνεύμα, και εξαιρετική νομική κατάρτιση, ο Αντώνης Βγόντζας, σε όλη την ζωή του, με αφετηρία τον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην χώρα μας και συνέβαλε ουσιαστικά στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του».

Κώστας Μαμουλάκης (δήμαρχος Μαλεβιζίου): «Ο Αντώνης Βγόντζας ήταν μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή»

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον χαμό του εξαίρετου νομικού και καλού προσωπικού φίλου Αντώνη Βγόντζα.

Ενός ανθρώπου που με το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ανεπτυγμένη κοινωνική του ευαισθησία, προσέφερε τα μέγιστα στην κοινωνία μας, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε. Μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμή, διορατικός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει με κάθε τρόπο, με όλες του τις δυνάμεις, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, στην οικογένεια και στους οικείους του».

Αντώνης Ζερβός (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Έφυγε ένας ξεχωριστός Λασιθιώτης»

«Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας ξεχωριστός Λασιθιώτης, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας.

Εξαίρετος άνθρωπος, εξαίρετος επιστήμονας.

Από τους σημαντικούς ανθρώπους, με άποψη και στιβαρή παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο ΠΑΣΟΚ πριν και στο ΚΙΝ.ΑΛ μέχρι σήμερα.

Είχε έδρα την Αθήνα αλλά η καρδιά του και το μυαλό του έμεινε στην γενέτειρα του, που βοηθούσε οσάκις χρειαζόταν.

Ήταν δίπλα μας στους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όποτε χρειαζόταν (αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης, Καθαρό Όρος Κριτσάς κ.τ.λ.)

Φίλε Αντώνη,

Καλό σου ταξίδι. Η απουσία σου δυσαναπλήρωτη».

Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη: «Αφήνει ένα τεράστιο κενό για μένα αλλά και για την Κρήτη»

«Η απώλεια του Αντώνη Βγόντζα για μένα είναι απώλεια ενός δικού μου ανθρώπου, ενός πολύτιμου συνεργάτη. Ο Αντώνης ήταν φίλος μου και στήριγμα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Φεύγοντας αφήνει ένα τεράστιο κενό για μένα αλλά και για την Κρήτη. Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση