HomeΚΡΗΤΗΣτο 8ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μαλεβιζίου

Στο 8ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων ο Δήμος Μαλεβιζίου

Εκδήλωση στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊόντων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής και σούπερ μάρκετ συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Μαλεβιζίου, αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα, τους συνεταιρισμούς και τους παραγωγούς.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από τα Κρητικά Επιμελητήρια, τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Δ/ντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, συμμετέχουν παραγωγοί και προμηθευτές απ’ όλη την Κρήτη και το επισκέπτονται το σύνολο των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το σύνολο των τοπικών παραγωγικών φορέων της Κρήτης και περιλαμβάνει συναντήσεις  ξενοδόχων με επαγγελματίες, βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ) ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα επτά προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Το Παγκρήτιο Φόρουμ περιλαμβάνει και ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και έκθεση προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Στηρίζουμε τα προϊόντα του τόπου μας και προβάλλουμε τον πλούτο του Μαλεβιζίου με κάθε ευκαιρία. Το συγκεκριμένο φόρουμ έχει γίνει πλέον θεσμός και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, αφού μέσα από αυτή την όμορφη εκδήλωση παραγωγοί και άνθρωποι του τουρισμού και της αγοράς έρχονται κοντά. Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η διείσδυση των κρητικών προϊόντων στην ξενοδοχειακή αγορά και τα εμπορικά δίκτυα, μόνο οφέλη φέρνει για τον τόπο μας. Ελπίζω κι εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Δήμου μας που επιμελήθηκαν τη συμμετοχή του Μαλεβιζίου στο 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ»..

Διαφήμιση
Διαφήμιση