Η υπόθεση θανάτου του μόλις 11 μηνών αγοριού της οικογένειας Κοσμαδάκη αναβιώνει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης με τον παιδοχειρουργό που είχε αναλάβει τη μοιραία επέμβαση στο βρέφος να βρίσκεται ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το τραγικό περιστατικό που είχε σημειωθεί το 2012 είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη, όταν το αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μετά από σοβαρότατες επιπλοκές στην επέμβαση βουβωνοκήλης στην οποία και είχε υποβληθεί από τον κατηγορούμενο χειρουργό.

Υπενθυμίζεται πως ο παιδοχειρουργός πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή γα ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως είχε προκύψει από την ακροαματική διαδικασία.

Το μωράκι είχε εισαχθεί τον Νοέμβριο του 2012 στο ΠΑΓΝΗ για προγραμματισμένη επέμβαση αντιμετώπισης βουβωνοκήλης, μια περίπτωση ρουτίνας για αγοράκια της ηλικίας αυτής. Μετά την επέμβαση ωστόσο, το βρέφος υπέφερε από συνεχείς έντονους πόνους και παρουσίαζε επίμονο οίδημα στη χειρουργημένη περιοχή, με τους γονείς του ανήσυχους να επιστρέφουν στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος χειρουργός υπέβαλε το αδικοχαμένο μωράκι σε άλλες δύο χειρουργικές επεμβάσεις, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ώσπου η καρδιά του δεν άντεξε και υπέκυψε συνεπεία οξείας περιτονίτιδας που είχε προκληθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση