HomeΚΡΗΤΗΕργασίες στον Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Αχλάδας και στην Ι.Μ. Αγίας Πελαγίας

Εργασίες στον Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου Αχλάδας και στην Ι.Μ. Αγίας Πελαγίας

Για την αναβάθμιση των εκκλησιαστικών χώρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί για τις αναπλάσεις των περιβαλλόντων χώρων του Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου και της Μονής της Αγίας Πελαγίας.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται καθαιρέσεις φθαρμένων πλακοστρώσεων, νέα σταμπωτά δάπεδα και μαρμάρινες επενδύσεις, τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, δοχεία απορριμμάτων, κλπ), χρωματισμοί, κ.α. Στόχος των νέων εργασιών είναι η αναβάθμιση των εκκλησιαστικών χώρων που προσελκύουν πιστούς και επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο σε αισθητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις αναπλάσεων, βελτιώνουμε τις συνθήκες καθημερινότητας, εξωραΐζουμε σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία του τόπου μας και αλλάζουμε την εικόνα στην Αχλάδα, στην Αγία Πελαγία, αλλά και σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Παράλληλα, με τα συγκεκριμένα έργα στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου και στον Ι.Ν. Αγίας Πελαγίας, ανταποκρινόμαστε σε καθολικά και δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο που και σε αυτά τα έργα μας υποστηρίζει αποτελεσματικά, όπως επίσης και να συγχαρώ την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Εύη Αποστολάκη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Πεδιώτη και όλα τα μέλη του συμβουλίου του, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση