HomeHL-GreeceΟμιλία Μητσοτάκη στην KO της ΝΔ με φόντο τις ευρωεκλογές 2019

Ομιλία Μητσοτάκη στην KO της ΝΔ με φόντο τις ευρωεκλογές 2019

Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ συγκαλεί σήμερα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος του κόμματος θα μιλήσει στις δύο το μεσημέρι και κεντρικό θέμα θα αποτελέσουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές.

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 23,6%, έναντι 17,5% (διαφορά 6,1%) του ΣΥΡΙΖΑ.

Aκολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,2%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 26,6%

ΣΥΡΙΖΑ 19,7% (διαφορά 6,9%)

Χρυσή Αυγή 7%

Κίνημα Αλλαγής 5,6%

ΚΚΕ 5,3%

Λαϊκή Ενότητα 2,7%

Ελληνική Λύση 2,3%

Ένωση Κεντρώων 2%

Ποτάμι 1,4%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,1%

ΛΑΟΣ 1,1%

Άλλο κόμμα 5,8%

Αναποφάσιστοι 19,4%

Το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσδιορίζει και εκείνο των εθνικών εκλογών, έναντι 28% που διαφωνούν. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 58% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ το 13% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα εκπρόσωπος Τύπου στη Νέα Δημοκρατία

Αλλαγή σκυτάλης στη Νέα Δημοκρατία με τη Μαρία Σπυράκη να φεύγει από τη θέση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και τη θέση της να αναλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΝΔ η Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές και όχι στις εθνικές εκλογές.

«Την απόφαση αυτή έλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβραβεύοντας την κ. Σπυράκη και για την πρόσφατη ανάδειξή της ως καλύτερης ευρωβουλευτού της χρονιάς στο πεδίο Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία. Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με την κ. Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης την ευχαρίστησε για την πολύτιμη παρουσία της και την επιτυχημένη διαδρομή της ως εκπροσώπου Τύπου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία για την επανεκλογή της στην ευρωβουλή» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη.

Η τυπική τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει την Παρασκευή.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση