HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Μενέλαος Μποκέας

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Μενέλαος Μποκέας

Η λειτουργία της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Γ. Σταθάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει τις προτάσεις του γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τον ενεργειακό σχεδιασμό και τη λειτουργία της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, με αφορμή και την πρόσφατη έκρηξη που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τα ενεργειακά ζητήματα της Κρήτης, καθώς επηρεάζουν άμεσα το Δήμο Μαλεβιζίου. Πάγια, εξάλλου, θέση μας είναι ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου οφείλει να βρίσκεται μπροστά, ως διαμορφωτής των εξελίξεων και όχι ως απλός παρατηρητής.

Μετέφερα στον Υπουργό τις θέσεις μας, αλλά και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας. Του έθεσα σειρά ζητημάτων, όπως αυτό της ολοκληρωτικής απομάκρυνσης  των μονάδων των Λινοπεραμάτων και του προγραμματισμού που θα πρέπει να υπάρξει για την επόμενη μέρα, έπειτα από την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης του νησιού. Η περιοχή των Λινοπεραμάτων πρέπει επιτέλους να αλλάξει εικόνα. Παράλληλα, ενημερώθηκα για την πορεία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής κι εξέφρασα τη διατυπωμένη θέση μας για τη  χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά.

Ο κ. Σταθάκης αποδέχτηκε την πρότασή μου να εξεταστεί από τον ΑΔΜΗΕ το αίτημα δημιουργίας του υποσταθμού στην Κορακιά, αντί στη Δαμάστα, καθώς και το αίτημα διερεύνησης της μεταφοράς του κόμβου Λινοπεραμάτων στην Κορακιά. Τέλος, πρότεινα στον κ. Σταθάκη, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, να οργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης για τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας.

Πρόκειται για θέματα που όχι μόνο απασχολούν το Μαλεβίζι, αλλά επηρεάζουν άμεσα την αναπτυξιακή του ταυτότητα. Θέματα τα οποία παρακολουθούμε στενά, παρεμβαίνοντας δυναμικά. Δεν εφησυχάζουμε. Η σημερινή μου παρουσία στο Υπουργείο σηματοδοτεί την προσωπική μου βούληση να μην αφήσω ούτε μια μέρα να πάει χαμένη στο δρόμο που έχουμε μπροστά μας».

stathakhs-mpokeas

Στο τραπέζι της συνάντησης όλα τα θέματα ενέργειας που αφορούν τον Δήμο Μαλεβιζίου

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει για τη συνάντηση:

«Συνάντηση για τα ενεργειακά θέματα του Δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποίησαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Παρών στη συνάντηση και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τον Δήμο Μαλεβιζίου και την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, ενώ επανέλαβε για ακόμη μία φορά όσα έχει διευκρινίσει και από τη Βουλή σχετικά με την τελευταία τροπολογία, ότι δηλαδή η υπόθεση της μεταφοράς αεροστροβίλων ή των μικρών σταθμών δεν αφορά τα Λινοπεράματα.

Σχετικά με την Δαμάστα, ο κ. Σταθάκης αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Μποκέα να εξεταστεί από τον ΑΔΜΗΕ το αίτημα της δημιουργίας του υποσταθμού στην Κορακιά αντί στη Δαμάστα, και το αίτημα διερεύνησης της μεταφοράς του κόμβου από τα Λινοπεράματα στην Κορακιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Νίκος Ηγουμενίδης ζήτησε από τον Υπουργό να επισκεφτεί άμεσα την περιοχή ενημερώνοντας τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τους κατοίκους σχετικά με όλες τις πλευρές των ενεργειακών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

Κατά τη συζήτηση, ο Υπουργός ενημέρωσε ότι εντός διμήνου θα προκηρυχθεί το έργο του καλωδίου από την «Αριάδνη» και ότι το έργο της διασύνδεσης προχωράει κανονικά. Στον σχεδιασμό του μετά το τελευταίο ατύχημα είναι η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, ενώ αποδέχτηκε την πρόταση κατά την επίσκεψη του να προχωρήσει σε εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Μαλεβιζίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση