HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται ο κύκλος ενημέρωσης για τη φιλοζωία στα σχολεία

Συνεχίζεται ο κύκλος ενημέρωσης για τη φιλοζωία στα σχολεία

Στο 2ο Δημοτικό Αγίας Μαρίνας του δήμου Μινώα Πεδιάδος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στην Αμμουδάρα, συνεχίστηκε το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μικρών μαθητών για τα αδέσποτα και τη φιλοζωία.

Οι εθελόντριες του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ Κρήτης Ρία Μεσσαριτάκη και Χρυσούλα Παπαδάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη, του Δ/ντη του σχολείου Απόστολου Κλινάκη και εκπαιδευτικών, παρουσίασαν σε 250 μαθητές αναλυτικά το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και παιδαγωγικά κατάλληλο για αυτές τις ηλικίες προγράμματος.

adespota

Σκοπός των δράσεων του, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τη φιλοζωία και τα αδέσποτα. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στο Πολύδροσο και στον Κρουσώνα, ενώ το επόμενο διάστημα ακολουθούν παρουσιάσεις και σε άλλα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου και του φιλοζωικού σωματείου ΖΩΦΟΡΟΣ και με την υποστήριξη των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανάφερε: «Το ότι το επίπεδο του πολιτισμού μας κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα, είναι γνωστό. Όπως επίσης και το ότι ο σεβασμός στα ζώα είναι θέμα παιδείας. Γι’ αυτό κι εμείς ενισχύουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της επόμενης γενιάς πολιτών, των μαθητών μας, ευελπιστώντας ότι θα πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου Ζωφόρος για την εξαιρετική εθελοντική δουλειά που κάνουν, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Μανώλη Παπαδομανωλάκη και τα στελέχη του γραφείου Παιδείας του Δήμου μας, όπως επίσης και να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς συμμερίζονται τις ανησυχίες μας, δουλεύουν ήδη με τους μαθητές τους πάνω στο θέμα, συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ενισχύουν αυτή την κοινή προσπάθεια».

Διαφήμιση
Διαφήμιση