HomeΕΛΛΑΔΑΔολοφονία Γρηγορόπουλου: Διεκόπη για την 1η Απριλίου η δίκη

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Διεκόπη για την 1η Απριλίου η δίκη

Στο εδώλιο οι Κορκονέας-Σαραλιώτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την 1η Απριλίου διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το πρωί της Τρίτης, συνεχίστηκε η εκδίκαση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, Νίκο Κωνσταντόπουλο, να ζητά από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές δίκαιη δίκη και ψήφο κατά συνείδηση, υπογραμμίζοντας την πλήρη διαφωνία του σε σχέση με την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να μετατραπεί σε ενδεχόμενο δόλο, η ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, που είχε κριθεί σε πρώτο βαθμό.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα με το lamiareport, τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι δεν βρέθηκαν τυχαία σε εκείνο το σημείο, υποστηρίζοντας ότι έδρασαν συνωμοτικά προκειμένου να κάνουν αυτό που είχαν αποφασίσει.

«Εχει άμεσο, αμεσότατο δόλο ο Κορκονέας από τη στιγμή που πυροβολεί… και ο Σαραλιώτης δεν είναι θεατής, είναι συμπορευθείς του Κορκονέα, είναι δίπλα του από την αρχή ως το τέλος… κακώς δεν κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια, αλλά για απλή…», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κάλεσε το Δικαστήριο να μην υιοθετήσει την πρόταση του Εισαγγελέα και να κηρύξει ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον Σαραλιώτη για απλή συνέργεια σε αυτή. «Θα πρέπει με την απόφασή σας να υπάρξει ισονομία μεταξύ απλών πολιτών και αστυνομικών οργάνων», είπε χαρακτηριστικά στο τέλος της αγόρευσής του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση