HomeHL-PsilaΠροβληματίζουν τους πολίτες οι κάμερες παρακολούθησης

Προβληματίζουν τους πολίτες οι κάμερες παρακολούθησης

Που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιου χώρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμό προκαλούν κάμερες παρακολούθησης που έχουν τοποθετηθεί από ιδιώτες πιθανότατα, δε δημόσιους χώρους.

Αναγνώστης του cretapost.gr αναφέρει σε επιστολή του για το γεγονός:

«Ασυνήθιστα και παράξενα συμβαίνουν με την απόλυτη ανοχή του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΕΛ.ΑΣ.

Και ενώ η νομοθεσία απαγορεύει ΑΥΣΤΗΡΑ στον οποιονδήποτε να τοποθετεί κλειστά κυκλώματα και να παρακολουθεί δημόσιους χώρους, π.χ. δρόμους, πλατείες κ.λπ., στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην είσοδο του δρόμου προς Πρασσά – Καρτερό έχει τοποθετηθεί μεταλλική κολόνα με κυτίο ελέγχου/τροφοδοσίας κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από γνωστή εταιρία του Ηρακλείου, την Παρασκευή που μας πέρασε και σε ανύποπτο χρόνο τοποθετήθηκαν επιπλέον δύο κάμερες καθώς και πινακίδα περί ιδιωτικής περιοχής.

kameres-parakoloythishs

Και οι τρεις κάμερες έχουν μάτια σε τρεις δημόσιους δρόμους. Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν είναι τα κάτωθι:

Πως μία περιοχή Βαπτίσθηκε ΙΔΙΩΤΙΚΗ όταν όλοι οι δρόμοι είναι κατασκευασμένοι από κρατικά κονδύλια και καμία σχέση δεν έχουν με ιδιώτες; Με το ίδιο σκεπτικό δύναται ο καθένας μας να κλείνει τον δρόμο που περνάει από μπροστά του.

Και το δεύτερο ερώτημα: με ποίου την άδεια και την ευλογία τοποθετήθηκε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε δημόσιους δρόμους, με ποιανού την έγκριση -αν υπάρχει έγκριση και ποιος είναι αυτός που παρακολουθεί τις εικόνες που στέλνει στο κέντρο ελέγχου της εν λόγω εταιρίας;

kameres-parakoloythishs3

Ελπίζομε να δούμε άμεσα αποτελέσματα αλλά και αν διαβάζει κάποιος εισαγγελέας το κείμενο αυτό ελπίζομε άμεσα να διατάξει τόσο την απομάκρυνση αυτών όσο και την ποινική δίωξη των εμπλεκόμενων.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα για τέτοια αίσχη, όσο ψηλά και αν βρίσκεται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση