HomeHL-9Όλοι κινητοποιήθηκαν για τη μεγάλη φωτιά στο λιμάνι

Όλοι κινητοποιήθηκαν για τη μεγάλη φωτιά στο λιμάνι

Επιτυχημένη η άσκηση ετοιμότητας «Αργώ 2019»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών από τις 10 το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου για την άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Αργώ 2019» που ολοκληρώθηκε με επιτυχία γύρω στις 12:00 το μεσημέρι.

limani

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, μεγάλη φωτιά υποτίθεται ότι είχε ξεσπάσει σε πλοίο που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το περιστατικό της άσκησης, αντιμετωπίστηκε άμεσα και με επάρκεια μέσων και υποδομών, αποδεικνύοντας ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στην περίπτωση που – ο μη γένοιτο – κληθούν να αντιμετωπίσουν ανάλογο γεγονός.

Η άσκηση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πυροσβεστική Υπηρεσιών νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Συμμετείχαν με έμψυχο δυναμικό, υποδομές και μέσα, ο 3ος Πυροσβεστικός Σταθμός Λιμένος, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Κρήτης, τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και ο Παγκρήτιος Όμιλος φουσκωτών της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση