HomeHL-9Συνελήφθη για τη φωτιά στην Ιεράπετρα

Συνελήφθη για τη φωτιά στην Ιεράπετρα

Το μήνυμα του Λαγουδάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας άνδρας ο οποίος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για την πρόκλησή της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δύσβατη περιοχή στην Ιεράπετρα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του τόσο από τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν αλλά και από μαρτυρίες.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά έκανε στάχτη 50 στρέμματα χορτολιαδικής και γεωργικής έκτασης ενώ η κατάσβεσης της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην Περιοχή.

Ο συλληφθέντας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Καύση κλαδιών

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στην Κρήτη εκδηλώθηκαν λόγω καύσης κλαδιών πέντε συνολικά πυρκαγιές.

Μιλώντας στο cretapost ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νίκος Λαγουδάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ανοχή – όσοι ανοχή υπήρχε – έχει τελειώσει.

Πλέον, όλοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν. Δεν σημαίνει πως επειδή δεν είμαστε σε αντιπυρική περίοδο θα καίμε χωρίς να σκεφτόμαστε.

Όταν προχωράμε σε καύση κλαδιών θα πρέπει να το κάνουμε όταν δεν υπάρχει αέρας και να παίρνουμε και τα κατάλληλα μέτρα με βασικότερο, να σβήνουμε στο τέλος σωστά τη φωτιά, καλύπτοντας τα καμένα κλαδιά με χώμα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση