HomeHL-9Τσίπρας: Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν σε ελιγμούς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα

Τσίπρας: Τουρκικά μαχητικά ανάγκασαν σε ελιγμούς το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα

Την ώρα που έφτανε στο Αγαθονήσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να πετάξουν στην περιοχή που βρισκόταν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι.

Οι Τούρκοι αναχαιτίστηκαν 6 μίλια πριν φθάσουν στην περιοχή από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει το militaire.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε από το Αγαθονήσι:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γείτονές μας, που πρέπει να καταλάβουν ότι στο Αιγαίο μόνο η συνεργασία και η συνανάπτυξη έχει σημασία. Όχι οι διαφορές, οι λεονταρισμοί, οι ψευτομαγκιές και οι επιθέσεις χωρίς νόημα. Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου στο Αγαθονήσι κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας, φαίνεται ένεκα της ημέρας» δήλωσε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρι τα ελληνικά μαχητικά όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του Πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα είναι το μήνυμα που θέλω να τους στείλω» τόνισε.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση