Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου  Ηρακλείου – καθηγητής Φιλολογίας κύριος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους των αρχών και φορέων του τόπου.

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στο Ηράκλειο η οποία ακολουθεί την εξής διαδρομή:

Η εκκίνηση έγινε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχισε προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ και τελείωσε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Έβανς.

Στην παρέλαση πήραν μέρος τα ακόλουθα τμήματα: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαριτών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, των ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση