HomeHL-9Ο Χρ. Σπίρτζης στα Χανιά: Δείτε τι ανακοίνωσε

Ο Χρ. Σπίρτζης στα Χανιά: Δείτε τι ανακοίνωσε

Το τμήμα Χανιά – Κίσσαμος εντάσσεται στην μελέτη του ΒΟΑΚ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ένταξη του τμήματος Χανιά – Κίσαμος στο έργο του ΒΟΑΚ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής από τα Χανιά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με το parakritika.gr, ο κ. Σπίρτζης στην ενημέρωση που έκανε σε τοπικούς φορείς και δημοσιογράφους, στο μέγαρο της Π.Ε. Χανίων, ανακοίνωσε παράλληλα την έναρξη της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου του ΒΟΑΚ, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι από τη μέτρηση των κυκλοφοριακών φόρτων είναι σαφές ότι στο τμήμα Χανιά – Κίσαμος καταγράφεται σημαντική κίνηση οχημάτων, γεγονός που, όπως είπε, επιτρέπει την ένταξή του στο τμήμα που θα κατασκευαστεί σε πρώτη φάση.

«Μπορούμε, λοιπόν, σήμερα να πούμε ότι οι κυκλοφοριακοί φόρτοι μας επιτρέπουν την ένταξη του τμήματος του ΒΟΑΚ από τα Χανιά έως το Καστέλι στο έργο της παραχώρησης. Για λόγους συντόμευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του διαγωνισμού, το τμήμα αυτό, επειδή δεν έχει καμία μελέτη, θα ενταχθεί ως τμήμα της προαίρεσης που προβλέπεται στη διαγωνιστική διαδικασία και θα προχωρήσουμε έτσι για να μην έχουμε πάλι καθυστερήσεις πάνω από ένα χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη αυτού του τμήματος», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής καθώς και οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Κισάμου, Σφακίων και Αποκορώνου.

Την είχαν «στημένη» στον Σπίρτζη οι κάτοικοι της Μαλινδρέτου

Έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας, όπου θα παραχωρούσε συνέντευξη τύπου, περίμεναν τον υπουργό κάτοικοι της οδού Μαλινδρέτου, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες ζουν με την αγωνία, για το αν θα αντέξει το βουνό στο Σταλό, ή θα καταρρεύσει, όπως συμβαίνει σταδιακά, παρασύροντας μαζί του και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο κ. Σπίρτζης στάθηκε για αρκετή ώρα στο σημείο, συζητώντας με τους πολίτες, οι οποίοι του έθεσαν τα δεδομένα του προβλήματος, το οποίο θα συζητηθεί και αυτό έπειτα και θα γίνει προσπάθεια για την βέλτιστη και ταχύτερη επίλυσή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση