HomeΚΡΗΤΗΕΛΜΕ: Όχι στα σεμινάρια αξιολόγησης

ΕΛΜΕ: Όχι στα σεμινάρια αξιολόγησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των σεμιναρίων όλοι και όλες στο 28ο Δημοτικό Σχολείο στις 8:15 το πρωί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές που με τον καθημερινό τους αγώνα μέσα στα σχολεία αντιστέκονται στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλλει την αυτό-αξιολόγηση της κατηγοριοποίησης των σχολείων, την αξιολόγηση της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών  και των απολύσεων.

Παρά της στρατηγικές που χρησιμοποίησε το Υπουργείο , «Διαμόρφωση κουλτούρας αξιολόγησης» στην αρχή με το καλό, έπειτα  όργιο εκβιασμών και τρομοκράτησης ακόμα και «προστασία»  από πειθαρχικές διώξεις , η αντίσταση του κλάδου ανάγκασε το Υπουργείο να καταφύγει σε παράνομες εγκυκλίους “επιστρατεύοντας” τους εκπαιδευτικούς με το “εντέλλεσθε”.

Οι συνάδελφοι απάντησαν με εκατοντάδες αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παλεύουν ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, παλεύουν καθημερινά να κρατήσουν όρθιο ένα σχολείο που καταρρέει.  Στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν  διευθυντές που στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων, δηλώνοντας την άρνησή τους να συγκροτήσουν ομάδες , φθάνοντας ακόμη και στην παραίτηση .

Το μήνυμα είναι δεδομένο. Όποιο σχέδιο , όποια στρατηγική και να εφαρμόσουν οι αντιδραστικές επιλογές των μηχανισμών της αξιολόγησης δεν θα περάσουν.

Το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ επιθυμούν να προχωρήσουν  με γοργούς ρυθμούς στην προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.( βλέπετε υπάρχουν και χρήματα  ΕΣΠΑ που πρέπει να πάνε στις τσέπες ορισμένων) .   Ήδη έχουν προγραμματιστεί από το ΙΕΠ σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας στην Δ/θμια αλλά και στην Α/θμια εκπαίδευση.

Στο Ηράκλειο ,  από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ηρακλείου για την επιμόρφωση των διευθυντών με θέμα «Επιμόρφωση στελεχών της εκπαίδευσης στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης»,  θα διεξαχθεί  στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Παπαγιάννη Σκουλά 10) την Παρασκευή  6-6-2014 .

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» έχει εξαγγείλει  αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων:

–  48ωρη Απεργία (αποτελεί απόφαση της ΔΟΕ) για τους Διευθυντές των σχολείων ανάλογα με το διήμερο επιμόρφωσης που έχουν κληθεί, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές.

–  3ωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή (πρώτη ημέρα έναρξης των σεμιναρίων) από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ.

– 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ., για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που οι διευθυντές τους έχουν καλεστεί για την επιμόρφωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες ημέρες επιμόρφωσης.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των συναδέλφων πρωτοβάθμιας για το μπλοκάρισμα  των σεμιναρίων και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις .

Καλούμε ,

–           τα στελέχη εκπαίδευσης να μην  συναινούν στις πολιτικές επιλογές Υπουργείου και Κυβέρνησης για την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης ,των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους .

–           τους διευθυντές των σχολείων να μη πάρουν μέρος στις διημερίδες επιμόρφωσης για την ατομική Αξιολόγηση

–           τους συναδέλφους να συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων, δείχνοντας γι’ άλλη μια φορά την καθολική αντίδραση του Κλάδου .

Την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των σεμιναρίων όλοι και όλες στο 28ο Δημοτικό Σχολείο στις 8:15 το πρωί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση