HomeHL-WorldΠανικός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε η Eurodisney λόγω βλάβης σε κυλιόμενη σκάλα

Πανικός στο Παρίσι: Εκκενώθηκε η Eurodisney λόγω βλάβης σε κυλιόμενη σκάλα

Εντολή στους τουρίστες να μείνουν στα ξενοδοχεία τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκκένωση της Disneyland στο κέντρο του Παρισιού διέταξε το βράδυ του Σαββάτου η γαλλική αστυνομία, ενώ δόθηκε η εντολή στους τουρίστες να μείνουν στα ξενοδοχεία τους και να αποφύγουν για τις επόμενες ώρες την διέλευσή τους από την περιοχή. Το σενάριο της πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης και ο φόβος που φαίνεται να έχει κυριαρχήσει στη γαλλική πρωτεύουσα, προκάλεσαν πανικό στο θεματικό χωριό, στη γαλλική πρωτεύουσα, με συνέπεια να εκτυλιχθούν σκηνές αλλοφροσύνης, με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι και να ουρλιάζουν. Τελικά αποδείχθηκε ότι προκλήθηκε πρόβλημα σε κυλιόμενη σκάλα εντός των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ορισμένων ανθρώπων και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς κανείς δεν γνώριζε τι είχε συμβεί.

Στο σημείο έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί, προκειμένου να οργανώσουν την εκκένωση και να διευθύνουν την κατάσταση, αλλά και να ελέγξουν τον χώρο για κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις οποίες μετέδωσε τα γαλλικό Actu17, ο πανικός προκλήθηκε εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος σε κυλιόμενη σκάλα εντός των εγκαταστάσεων της Disneyland, συνέπεια του οποίου ήταν να δημιουργηθεί συνωστισμός και να τραυματιστούν ορισμένα άτομα. Όπως μεταδίδει το γαλλικό Μέσο, πολλοί επισκέπτες πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν, με αποτέλεσμα ο πανικός να διαδοθεί και καθώς κανείς δεν γνώριζε περί τίνος πρόκειται, να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι πρόκειται για πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα.

Κάποιες αναφορές και συγκεκριμένα από άτομο που βρισκόταν εγκλωβισμένο σε μαγαζί στην Disneyland, έκαναν λόγο για μία «ελεγχόμενη έκρηξη».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση